Reiniging AFFF-brandbestrijdingssystemen

Het perfluorAd® systeem is ideaal voor het reinigen van brandbestrijdingssystemen, zoals vrachtwagens, opslagvaten, slangen en leidingen, die zijn aangetast door waterig filmvormend schuim (AFFF) dat per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) 

Aangezien de Environmental Protection Agency en veel staten voorschriften uitvaardigen over aanvaardbare concentraties van PFAS in water en bodem, neemt de druk toe om alle fluorhoudende AFFF in brandblusinstallaties te vervangen. Overgangen van deze brandbestrijdingsschuimafgiftesystemen vereisen grondige reiniging of vervanging om PFAS-residuen te verwijderen voordat ze opnieuw worden gevuld met fluorvrije schuimen van de volgende generatie. 

Reiniging AFFF-brandweerwagen in Cornelsen-faciliteit in Duitsland 

PerfluorAd is een biologisch afbreekbare vloeistof die bijna uitsluitend in wisselwerking staat met PFAS om flocculanten te vormen, dat is verwijderd via filtratie. PerfluorAd werkt buitengewoon goed op verhoogde niveaus PFAS-concentraties, waarbij 99.9% van PFAS wordt verwijderd, en presteert in aanwezigheid van opgeloste organische koolstof, oppervlakteactieve stoffen en andere bestanddelen.  

Het flocculatieproces omvat het gebruik van PerfluorAd als een functioneel precipitaat, om de opruiming van de AFFF toedieningssysteem en verminder de hoeveelheid water die nodig is om een ​​gewenst eindpunt te bereiken. Het afspoelen die tijdens de reiniging worden geproduceerd, worden verder behandeld met PerfluorAd om de verwijdering van PFAS te maximaliseren.  

De huidige praktijk van opruimen Brand blussen systemen met drievoudige spoeling met water zijn inadequaat voor het verwijderen van resterende PFAS en genereren een grote hoeveelheid PFAS-aangetast afval, dat moet worden verwijderd of behandeld. Het gebruik van PerfluorAd in brandbestrijdingssystemen is met succes op commerciële schaal aangetoond in Duitsland, met onze partner, Cornelsen, waardoor er weinig tot geen afval hoeft te worden verbrand.  

AFFF Schoonmaken in brandweerwagens met PerfluorAd 

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op