PFAS-geïnfecteerde AFFF-brandblusapparatuur reinigen met PerfluorAd

Luchthavens, gemeenten, industriële faciliteiten, het ministerie van Defensie en anderen hebben enorm geïnvesteerd in brandblussystemen met waterig filmvormend schuim (AFFF). Omdat deze schuimen vaak per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS), kan het gebruik van de brandblusapparatuur leiden tot verontreiniging van bodem en grondwater.

Aangezien het Amerikaanse Environmental Protection Agency en veel regelgevende instanties van de staat PFAS-regelgeving afkondigen, is er een toenemende belangstelling voor het vervangen van het door PFAS beïnvloede AFFF door veiliger schuim. Hoewel de aanschaf van nieuwe schuimafgiftesystemen een optie is, kan dit onbetaalbaar zijn. Het is aangetoond dat het reinigen van de systemen met een drievoudige spoeling met water onvoldoende is om de PFAS-concentraties tot aanvaardbare niveaus te verlagen, terwijl er ook grote hoeveelheden afval met een PFAS-impact worden gegenereerd, dat moet worden verwijderd of behandeld.

Gelukkig, met behulp van de perfluorAd® system het reinigen van bestaande systeemcomponenten, zoals vrachtwagens, opslagvaten, slangen en leidingen, kan de kosten drastisch verlagen. Ontwikkeld door Cornelsen, een TRS Group (TRS)-partner in Duitsland, genereert PerfluorAd weinig tot geen afval dat moet worden verbrand. PerfluorAd is een plantaardig, biologisch afbreekbaar oliezuur dat een ionische binding vormt met PFAS om deeltjes of vlokken te vormen, verwijderd door filtratie. PerfluorAd werkt buitengewoon goed bij verhoogde PFAS-concentraties in watersystemen met een laag debiet en verwijdert tot 99.9% van de anionische PFAS. Belangrijk is dat het niet wordt beïnvloed door de aanwezigheid van opgeloste organische koolstof en oppervlakteactieve stoffen.

PerfluorAd is het functionele neerslag in het flocculatieproces. Het verbetert de reiniging van de brandbestrijdingscomponenten, waardoor het volume water en adsorberende media dat nodig is om het gewenste PFAS-concentratie-eindpunt te bereiken, wordt verminderd.

AFFF-schoonmaak in brandweerwagens met PerfluorAd 

De bovenstaande grafiek toont de resultaten van het toepassen van PerfluorAd om de totale PFAS (23 verbindingen) uit elf brandweerwagens in Duitsland te verwijderen. Nadat het PFAS-beïnvloede AFFF-concentraat uit het voertuig was verwijderd, werden de initiële PFAS-spoelconcentraties gemeten nadat er water door de brandblusapparatuur was gelopen. De reinigingsprocedure omvatte het drie tot vijf keer spoelen van het systeem met een mengsel van PerfluorAd en water totdat er geen schuimvorming meer werd waargenomen. Het proces verminderde de PFAS-concentraties met 99.5% tot >99.99%.

Cornelsen observeerde vergelijkbare PFAS-verlagingen van de perfluorAd® behandeling van het opgevangen spoelwater en gebruikte korrelige actieve kool als polijstmiddel voor de definitieve lozing van het afvalwater op het riool.

Momenteel bouwt TRS een op skid gemonteerd, mobiel behandelingssysteem voor het reinigen van brandblusinstallaties. TRS zal systeemprestaties demonstreren voor het Amerikaanse ministerie van Defensie via zijn Environmental Security Technology Certification Program (ESTCP). Bovendien zal TRS later dit jaar een proeffabriek met continue stroom van 20 gallon per minuut inzetten voor een site van de Amerikaanse marine, gefinancierd door het National Defense Center for Energy and Environment (NDCEE).

Nu de deadlines van de staat en de federale overheid naderen voor het uitbannen van het gebruik van AFFF dat PFAS bevat, verwachten TRS en Cornelsen een groeiende belangstelling voor de perfluorAd® systeem.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op