Patrick Joyce: Projectmanager

Patrick Joyce

Patrick Joyce deelt zijn gedachten over waarom, naar zijn bescheiden mening, warmte- overtreft alle andere milieusaneringstechnieken. En oh, wat houdt hij van een goede wandeling ter plaatse.  

Positie: Projectleider

Locatie: South Lake Tahoe

TRS werknemer-eigenaar jaar ingehuurd: 2016

Specialiteit: Stoomgeregenereerde granulaire actieve kool (SRGAC)-systemen

Onderwijs: Master of Science in milieuchemie van de Universiteit van Alaska-Fairbanks;
Bachelor of Science in Atmosferische Wetenschappen van de Universiteit van Nevada-Reno

TRS-groep: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Patrick Joyce: Ik ben het meest trots op de enorme hoeveelheid vervuilende massa die we uit de ondergrond kunnen verwijderen. Zoveel hersteltechnologieën duren tientallen jaren, waarbij succes of falen wordt gemeten in langetermijntrends. Ik maak momenteel deel uit van een team dat op één dag meer dan 50 gallons puur chemisch product uit de grond haalt, met succes gemeten in de duizenden gallons, en weggevoerd voor correcte verwijdering door de vrachtwagenlading.

TRS-groep: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

Patrick: Het moment van het inschakelen van een nieuw gebouwd thermisch saneringssysteem is een van mijn favoriete momenten op een werf. We gebruiken zo'n breed scala aan disciplines om een ​​thermisch systeem te ontwerpen, bouwen en bedienen: geologie, analytische gegevens, chemische en elektrotechniek, logistiek, boren, kranen, zwaar materieel, pijpfitting en sanitair, elektrische systemen, data-acquisitiesystemen, beveiligingssystemen, en we moeten er allemaal goed mee bekend zijn. Het is behoorlijk ongelooflijk en zeer bevredigend om een ​​stap terug te doen en alles samen te zien komen.

TRS-groep: Wat trok u aan op het gebied van thermische sanering?

Patrick: Ik hoorde voor het eerst over thermische sanering toen ik werkte bij een klein milieuadviesbureau dat Fase I en Fase II milieubeoordelingen van locaties uitvoerde. Ik genoot van het onderzoeksaspect van het werk, maar was altijd erg gefrustreerd als we verontreinigde locaties zouden identificeren en ze meestal nooit meer zouden zien. Ik was ook betrokken bij grondwater monitoring, natuurlijke afbraak en graaf- en sleepprojecten. Toen ik hoorde van thermische sanering, was ik enorm onder de indruk van de snelheid en effectiviteit van thermische sanering. Door de mogelijkheid om bij TRS Group te komen, kon ik deel uitmaken van de snelle oplossing van de problemen.