Gegarandeerde sanering onder een groot appartementencomplex in Brazilië

TRSDOXOR, een joint venture in Brazilië tussen TRS-groep en DOXOR, gewerkt met Waterloo Brasil Ltd. te voeren onze OptiFlux® elektrische weerstand verwarming (ERH) diensten aan: herstellene tetsenloroethyleen (PCE) op grondwater.

Projectgarantie

TRSDOXOR garandeerde contractueel dat het de overeengekomen grondwaterconcentratiedoelen zou halen. Als de locatie de doelen niet binnen het verwachte tijdsbestek had bereikt, had TRSDOXOR op eigen kosten moeten blijven werken, met uitzondering van elektrische energie, dampkorrelige actieve kool (VGAC) en voortgezette bemonstering. Het is duidelijk dat de garantie TRSDOXOR stimuleerde om de doelen snel te bereiken.  

Tot op heden hebben TRS en haar partners garanties verstrekt op 44 projecten en 100% van de tijd aan de contractuele doelstellingen voldaan.  

Technologie

ERH omvat het injecteren van elektriciteit in de ondergrond door middel van elektroden, meestal op afstand tussen 3.6 naar 6 meter deel. ERH vereist dat er water is (of vocht) in de matrix om elektriciteit te geleiden. De formatie werkt als een weerstand, welke warmt binnen een paar maanden op tot het kookpunt van water. De verhoogde temperaturen verdampen vluchtige organische stoffen (VOS), terwijl de gegenereerde stoom als dragergas fungeert en de verdampte contaminanten naar de vadose zone voor latere opvang en behandeling.

Thermische ontwerpbenadering

De Companhia Ambiental do Estado de São Paulo, of CETESB, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de controle, het toezicht, de bewaking en het toestaan ​​van activiteiten die verband houden met het ontstaan ​​van vervuiling, heeft de saneringsdoelstellingen vastgesteld, gebaseerd op het verminderen van het risico op het binnendringen van dampen in de gebouwen. De beoogde zone was onder een garage onder een omvangrijk woongebouw in een groot complex. PCE-concentraties werden als hoog gemeten met 249,000 ug/l in grondwater. TRSDOXOR moest alle constructies onder het maaiveld voltooien om de impact voor de bewoners te beperken.  

TRSDOXOR behandeld a 211 vierkant  meter gebiedmet behandelinterval vanaf 1 naar 9 meter ondergronds (m bgs), voor een volume 1,688 kubiek meter. Om te zorgen voor voldoende verwarming gedurende het hele behandelingsvolume TRSDOXOR afstand de elektroden ongeveer 4.1 m uit elkaarTverzachten overlast voor de bewoners, TRSDOXOR geïnstalleerd alle elektroden, kabels en dampterugwinningsleidingen beneden het niveau in de garage. 

Electrische veiligheid

TRSDOXOR installeerde de OptiFlux eelektroden binnen 1m bgs in de garage, toegang toestaan ​​door auto's en bewoners na voltooiingInbedrijfstelling omvatte uitgebreide step-and-touch spanningstesten door de garage en rond het gebouw. De testen zorgden voor een veilige omgeving voor onze medewerkers en bewoners.  

Werking van ingegraven kabels

Om de systeemprestaties te optimaliseren, we moeten controleer en stel zo nodig het vermogen bij om de juiste temperatuur van de gegroefde elektrische kabel te behouden. TRSDOXOR geïnstalleerde temperatuurbewakingspunten (TMPs) in de greppel om de kabeltemperaturen continu te volgen. TRS Group heeft ruime ervaring met het ontwerpen en aanleggen van sleuven met TMP's.  

Uitdagingen

Zoals eerder vermeld, vereist ERH dat er water in de matrix zit. Als de elektrode/bodem-interface te droog zou worden, zouden we niet in staat zijn om: gedrag elektriciteit efficiënt. TRSDOXOR heeft een elektrode-hydratatiesysteem ontworpen en geïnstalleerd bevochtigen de strakke Braziliaanse klei om de energietoevoer naar de formatie te maximaliseren. 

Saneringsresultaten

Het OptiFlux ERH-systeem werkte 119 dagen en paste 295,135 kilowattuur (kWh) aan energie toe aan het behandelingsvolume, wat resulteerde in een energiedichtheid van 426 kWh/m3. De bodemtemperatuur steeg gemiddeld met 0.9 °C per dag en bereikte binnen twee maanden kooktemperaturen. 

TRSDOXOR heeft ongeveer 1,900 pond gechloreerde vluchtige organische stoffen (CVOC's) in de dampfase teruggewonnen, zoals berekend door foto-ionisatiedetector (PID) metingen en luchtstroomsnelheden. 

Toen de monsterresultaten voor een behandelingsgebied schoon terugkwamen, nam TRSDOXOR dat volume offline; dat wil zeggen, we zijn gestopt met het leveren van stroom aan die behandelzone. Een dergelijke aanpak verlaagt de kosten drastisch, omdat het niet nodig is om een ​​gebied te blijven behandelen dat aan de saneringsdoelen heeft voldaan, namelijk het verlagen van de concentraties tot onder 300 ug/l of het bereiken van meer dan 99% massaverwijdering. De totale gemiddelde concentratieverminderingen op deze locatie waren 99.8%. 

Let hieronder op het bemonsteringsevenement van juni. In die tijd waren de temperaturen onder de grond ongeveer 50 °C. Omdat warm grondwater de oplosbaarheid van verontreinigende stoffen verhoogt, verwachten we een tijdelijke toename van de grondwaterconcentraties. Naarmate de temperatuur bleef stijgen, namen de concentraties snel af. Hieronder volgt een samenvatting van de gemiddelde concentraties in het behandelingsvolume: 

Mocht u meer willen weten over TRS Group, neem dan a.u.b bezoek www.thermalrs.com, of neem contact op met Mark Kluger via: mkluger@thermalrs.com