Thermische sanering ter ondersteuning van herontwikkelingsproject in Chicago

TRS-groep (TRS) gewerkt met Sterling baai en V3-bedrijven te voeren onze OptiFlux® elektrische weerstand verwarming (ERH) diensten aan: herstellene trichloorethyleen (TCE) in de bodem en grondwater de Lincoln werven brownfield herontwikkelingfield website aan de Chicago River in Chicago, ill. TCE concentraties waren zo hoog alss 580 mg/kg in de bodem. De gericht behandelingsvolume bobesteld a damwand keermuur langs de rivierwijd gebruikt voor commerciële, industriële, en recreatieve doeleinden.  

ERH omvat: het toepassen van elektriciteit in de ondergrond via elektroden, meestal op een onderlinge afstand van 12 tot 20 voet. ERH vereist dat er water is (of vocht) in de matrix om elektriciteit te geleiden. De formatie werkt als een weerstand, welke warmt binnen een paar maanden op tot het kookpunt van water. De verhoogde temperaturen verdampen vluchtige organische stoffen (VOS), terwijl de gegenereerde stoom als dragergas fungeert en de verdampte contaminanten naar de vadose zone voor latere opvang en behandeling. 

Thermische ontwerpbenadering

De eigenaar van het pand heeft de remediatie doelen, gebaseerd op het verminderen van het risico op het binnendringen van dampen voor: de geplande gebouwen. De tbehaald zone inclusief een oppervlakte van 14,700 vierkante voetmet behandelingsinterval van helling tot 15 voet onder het grondoppervlak (ft bgs), voor a volume 8,200 kubieke meter. Om te zorgen voor voldoende verwarming aan de onderkant en gelijkmatige verwarming door het hele behandelingsvolume, TRS verlengd eelektrodes tot 16 ft bgs en gespreid ze uit 13 naar 14 voet uit elkaarTde impact van verontreinigende stoffen verminderen om de rivier, de hersteldoelen waren iets lager binnen 10 voet van de keermuur dan de rest van de site. ditdaarvoor, TRS vastgedraaid de elektrode-afstand in dit gebied, het verhogen van de kracht en energiedichthedenTRS geïnstalleerd een isolerende oppervlaktedekking om te helpen beheren de advectieve en convectieve warmteverlieses geassocieerd met ondiep behandeling.  

Damwand elektrische veiligheidscontroles

TRS installeerde de HRE eelektroden grenzend aan de damwand keermuur langs de Chicago rivierStartup testen omvatte uitgebreide step-and-touch spanningstests samen beide kanten van de keermuurWaarschijnlijk vanwege de leeftijd en de grootte van de keermuur waren er maar heel weinig stappen nodig om de spanning te verminderen. EEN neutraal net werd geïnstalleerd, welke banded de keermuur en het veiligheidshek langs de rivier en zorgen voord bescherming voor werknemers, welke kept stap-en-aanraking spanning maten naar een niet-detectie niveau or well onder elektrische veiligheid op de Site vastgestelde limieten.

Systeemoptimalisaties

Behandelingsvolumetemperaturen bereikt het kookpunt van water dijdens de eerste twee maanden van de operaties, toenameING met een gemiddelde snelheid van 1.2 graden Celsius (°C) a dag. Naarmate de sanering vorderde, temperaturen stegen sneller in de diepere porties (5-16 voeten) of de website, vooral in gebieden van hhoger besmettingn. Naarmate TRS herstelted de vervluchtigde verontreiniging en stoom in de vadose-zone, we trekken,ed in atmosferische lucht, die was koeler en droger dan de ondergrondse gassen. Dus, the ondiep gedeelte (1-3 voeten) van de behandelingsvolume was koeler dan de diepere zones. vanwege de psychrmetrisch effect, wat verklaart waarom je je koeler voelt als je wordt blootgesteld aan een briesje, de verontreinigingen blijvened in de dampfase. TRS beherend deze effecten door de ventilatorsnelheid te optimaliseren en dampterugwinning debiet.  

Zoals eerder vermeld, vereist ERH dat er vocht in de matrix zit. Als de elektrode/bodem-interface te droog zou worden, zouden we elektriciteit niet efficiënt kunnen geleiden. Met behulp van ons programmeerplatform voor toezichthoudende controle en data-acquisitie (SCADA) in onze power control unit (PCU), waren we in staat om de toevoeging van druppelwater aan onze elektroden nauwkeurig te regelen. Het bekijken van de realtime gegevens, waaronder stroom, druppeltijd en watervolume voor elke elektrode, was essentieel voor het optimaliseren van de vermogensafgifte.  

Tijdens de tweede ronde van bevestigende bodemmonsters ontdekte het projectteam een ​​diepere bronzone in een gebied van 21 vierkante voet met TCE-bodemconcentraties tot 530 mg/kg. De cliënt breidde snel het behandelvolume uit en installeerde negen extra elektroden. De aanvullende elektroden werkten ongeveer 40 dagen en verlaagden de TCE-concentraties met een orde van grootte.  

Saneringsresultaten

Het ERH-systeem werkte 216 dagen. De bodemtemperatuur steeg met gemiddeld 1.2 °C per dag en bereikte binnen twee maanden het kookpunt van water. Tijdens operaties hebben we ongeveer 1,800 pond gechloreerde vluchtige organische stoffen (CVOC's) in de dampfase teruggevonden, zoals berekend door foto-ionisatiedetector (PID) metingen en luchtstroomsnelheden. 

Toen de monsterresultaten voor een behandelingsgebied schoon terugkwamen, nam TRS dat volume offline; dat wil zeggen, we zijn gestopt met het leveren van stroom aan die behandelzone. Een dergelijke aanpak verlaagt de elektriciteitskosten drastisch, omdat het niet nodig is om een ​​regio te blijven behandelen die aan de saneringsdoelen heeft voldaan.  

Er werden vijf bemonsteringsrondes op de locatie voltooid voordat werd vastgesteld dat de hersteldoelstellingen waren bereikt. Hieronder volgt een samenvatting van de gemiddelde concentraties in het behandelingsvolume: 

Als u meer wilt weten over TRS Group, ga dan naar www.thermalrs.com, of neem contact op met Mark Kluger via: mkluger@thermalrs.com 

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op