Een saneringsproject in Europa voltooien tijdens COVID-19

ERH in Duitsland

TRS voltooide de allereerste elektrische weerstandsverwarming (ERH) project in Duitsland in mei 2021 te midden van de COVID-19-pandemie in Europa. De site was een voormalig militair onderhoudsgebied in de buurt van een landingsbaan van een luchthaven. De zorgwekkende bestanddelen (COC's) waren gechloreerde vluchtige organische stoffen (VOS), voornamelijk trichlooretheen (TCE).  

ERH omvat het injecteren van elektriciteit in de ondergrond, die als weerstand fungeert en in ongeveer twee maanden opwarmt tot het kookpunt van water. De gegenereerde stoom fungeert als dragergas en transporteert de vervluchtigde COC's naar de vadose-zone, waar TRS de verontreinigingen opvangt en conventioneel aan de oppervlakte behandelt. ERH werkt even goed in de vadose- en verzadigde zones, zelfs in strakke matrices zoals klei en sedimentair gesteente. De verwachte vermindering van de VOS-concentratie is 99% of meer. 

Het doel van de thermische sanering op de locatie was het verlagen van de TCE-grondwaterconcentraties in het brongebied waar de concentraties hoger waren dan 10,000 microgram per liter (µg/L). Het behandelingsgebied was ongeveer 1,110 vierkante meter en strekte zich uit van 2 tot 12 meter onder het grondoppervlak voor een behandelingsvolume van 11,100 kubieke meter. 

TRS ' OptiFlux® ERH-services omvatten 57 elektroden met co-located damprecuperatiepunten. Een vermogensregeleenheid van 2,700 kilowatt leverde elektriciteit aan de elektroden met twee elementen en de bovengrondse dampbehandelingsapparatuur, waaronder twee stoomcondensor- en koeleenheden en dampgranulaire actieve koolvaten.  

De bouw van het OptiFlux-systeem begon op 6 juli 2020 en de operaties werden verlengd van 24 november 2020 tot 4 mei 2021, tijdens de COVID-19-pandemie in Europa. TRS, met de hulp van onze klant Wood E&IS GmbH, militair basispersoneel, US Army Corps of Engineers en TRS Europese partners Cornelsen Ltd. en HMVT, doorliep de vele reis- en logistieke uitdagingen om het OptiFlux-systeem te bouwen en te bedienen zoals ontworpen. In de loop van het project werden meer dan 50 COVID-tests afgenomen.  

De baseline TCE grondwaterconcentraties varieerden van 116 tot 9,980 µg/L en de concentraties na sanering varieerden van 7.0 tot 79 µg/L, resulterend in een gemiddelde reductie van 99%. De voltooiing van het complexe project tijdens een pandemie is een bewijs van de toewijding van het team om ondanks onverwachte tegenslagen de projectdoelen van de klant te halen.