TRS Group verleende exclusieve licentie voor de perfluorAd® PFAS-saneringstechnologie in Noord-Amerika

LANGZICHT, WASHINGTON - Cornelson Umwelttechnologie GmbH (Cornelsen) heeft TRS Group (TRS) de exclusieve licentie in Noord-Amerika verleend voor het toepassen van de gepatenteerde perfluorAd® technologie voor het reinigen van brandblussystemen die zijn getroffen door: per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) gevonden in waterige filmvormende schuimen (AFFF). PFAS worden vaak "voor altijd chemicaliën" genoemd vanwege hun persistentie in het milieu en zijn notoir moeilijk te saneren. Aangezien de brandweergemeenschap streeft naar verwijdering en vervanging van AFFF door fluorvrije schuimen, is het absoluut noodzakelijk dat we de bestaande infrastructuur opruimen en vervangende schuimen niet vervuilen. Cornelsen heeft aangetoond dat de PFAS-concentraties in brandblussystemen en spoelwater met meer dan 99% worden verlaagd. 

Martin Cornelsen, de ontwikkelaar van de perfluorAd® systeem, verklaarde: “We zijn verheugd om samen te werken met TRS Group, een bedrijf dat zijn eigen gepatenteerde technologie heeft voor de behandeling van PFAS in de bodem. TRS heeft PerfluorAd . al beveiligd projecten in de Pacific Northwest en New England.”    

“Het combineren van onze PFAS-oplossing voor thermische sanering, met behulp van onze gepatenteerde FlexVerwarmer® thermische geleidende verwarmingsdiensten, met de perfluorAd® Het AFFF-verwijderingssysteem biedt onze klanten de mogelijkheid om hun op grond en water gebaseerde PFAS-problemen tijdig op te lossen tegen lagere kosten”, zegt Brett Trowbridge, CEO van TRS Group. "Door de samenwerking met Martin en zijn collega's in de afgelopen drie jaar, waarderen we Cornelsen's toewijding om PFAS uit onze omgeving te helpen elimineren." 

TRS is een milieusaneringsbedrijf dat eigendom is van werknemers (ESOP) en met joint ventures in Europa, Brazilië en China. Met behulp van onze thermische saneringstechnologieën hebben we meer dan 160 sites schoongemaakt. Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam optimaliseert de energielevering en richt zich op het verduurzamen van saneringstechnologieën. Voor meer informatie bezoek https://www.thermalrs.com of neem contact op met Mark Kluger via: mkluger@thermalrs.com