AFFF-brandblusapparatuur reinigen met de perfluorAd® Systeem

TRS-medewerker Greg Knight (uiterst rechts) controleert de status van de perfluorAd® systeem op een trainingslocatie van een brandweerkazerne in New England in september 2021.

Luchthavens, gemeenten, industriële installaties, de ministerie van Defensie en anderen hebben enorme investeringen gedaan in brandblussystemen met waterig filmvormend schuim (AFFF). Omdat deze schuimen per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) bevatten, kan het gebruik van de brandblusapparatuur leiden tot verontreiniging van bodem en grondwater.

Aangezien het Amerikaanse Environmental Protection Agency en veel regelgevende instanties van de staat PFAS-voorschriften afkondigen, is er steeds meer belangstelling voor het vervangen van AFFF door fluorvrije schuimen. Hoewel de aanschaf van nieuwe schuimafgiftesystemen een optie is, kan dit onbetaalbaar zijn. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat het reinigen van de systemen met een drievoudige spoeling met water onvoldoende is geweest om de PFAS-concentraties tot acceptabele niveaus te verlagen, terwijl ook grote hoeveelheden afval met een PFAS-impact worden gegenereerd, dat moet worden verwijderd of behandeld.

Ontwikkeld bij Fraunhofer Gesellschaft, een toonaangevend Duits onderzoeksinstituut, de perfluorAd® system is een ideale technologie voor het reinigen van brandblussystemen, inclusief vrachtwagens, opslagvaten, slangen en leidingen. Hoewel de PFAS-concentraties met meer dan 99% worden verlaagd, bedragen de kosten over het algemeen minder dan een tiende van de vervanging van die systemen en componenten. Verder genereert de methode weinig tot geen afval. TRS Group is de exclusieve licentiehouder van de perfluorAd® systeem in Noord-Amerika.

PerfluorAd is een plantaardig, biologisch afbreekbaar oliezuur dat een ionische binding vormt met PFAS om deeltjes of vlokken te vormen, verwijderd door filtratie. PerfluorAd werkt buitengewoon goed bij verhoogde PFAS-concentraties in watersystemen met een laag debiet en verwijdert tot 99.9% van de anionische PFAS. Aanzienlijk wordt het niet beïnvloed door de aanwezigheid van opgeloste organische koolstof.