Van onderzoek en ontwikkeling tot implementatie van PFAS-projecten

PFAS sanering in bodem site tour demo dag in Alaska

TRS-personeel (midden) leidt een rondleiding op Eielson Air Force Base in Fairbanks, Alaska, waar TRS zijn thermische geleidingsverwarmingstechnologie gebruikt op PFAS die ex situ grondvoorraden bevat.

Sinds de oprichting in 2000 heeft TRS Group (TRS) zich toegelegd op het bevorderen van technologieën voor in-situ thermische sanering (ISTR). We realiseren die toewijding met een robuuste onderzoeks- en ontwikkelingsinspanning (R&D).

In 2020 heeft het ministerie van Defensie (DOD) aan TRS en onze co-performers vier per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS)-behandelingsprojecten toegekend. De Certificeringsprogramma voor milieubeveiligingstechnologie (ESTCP) financierde twee veldstudies naar de in situ en ex situ thermische desorptie van PFAS uit de bodem en een project gericht op het verwijderen van waterig filmvormend schuim (AFFF) uit brandbestrijdingssystemen. De Naval Faciliteiten Engineering en Expeditionary Warfare Center (NAVFAC EXWC) financierde een vierde project gericht op het gebruik van de gepatenteerde PerfluorAd® technologie om PFAS in water te behandelen. PerfluorAd, ontwikkeld door Cornelsen GmbH, een TRS-partner voor thermische sanering in Essen, Duitsland, is een plantaardig materiaal dat hecht aan PFAS om gemakkelijk gefilterde deeltjes te vormen. Het is bij uitstek geschikt voor het reinigen van AFFF-beïnvloede brandblussystemen. TRS is de exclusieve licentiehouder van de technologie in Noord-Amerika voor AFFF-toepassingen. We hebben ons machinepark uitgebreid met een AFFF-opruimsysteem en PerfluorAd® waterzuiveringsinstallatie die 20 gallons per minuut kan behandelen.

Momenteel werkt ons R&D-team aan het verlagen van de kosten van onze gepatenteerde thermische behandeling van PFAS-systeem en onze patentaanvraag FlexHeater® thermische geleiding verwarmingsdiensten.

Korte beschrijvingen van onze door DOD gefinancierde projecten volgen:

In situ thermische behandeling van PFAS in de Vadose-zone (ER20-5250)
Dit ESTCP-project richt zich op het toepassen van TRS' patent aangevraagd FlexHeater® thermische geleidingsverwarmingsdiensten voor het verwijderen van PFAS uit bodems in de vadosezone. Uit universitaire laboratoriumresultaten blijkt dat de gepatenteerde PFAS-saneringsmethode van TRS een PFAS-verwijderingsefficiëntie van 99.998% bereikt. NAVVAC leidt het project met Jacobs en TRS als co-performers. TRS verwacht een implementatie eind 2021 of begin 2022.

Ex situ thermische behandeling van PFAS (ER20-5198)
Gebruikmakend van dezelfde gepatenteerde en gepatenteerde diensten als het hierboven genoemde in situ-project, richt dit ESTCP-project zich op PFAS met ex situ grondvoorraden op de Eielson Air Force Base in Fairbanks, Alaska. Paragon Professional Services, LLC leidt het project met Brown University en TRS als co-performers. Het team voert nu zijn velddemonstratie uit en verwacht binnen enkele maanden over de efficiëntie van de verwijdering te beschikken.

Greg Knight (links) van TRS houdt PerfluorAd in de gaten terwijl het werkt om PFAS te verwijderen uit het spoelwater van brandweervoertuigen bij een brandweerkazerne in New England.
Greg Knight (links) van TRS houdt PerfluorAd in de gaten terwijl het werkt om PFAS te verwijderen uit het spoelwater van brandweervoertuigen bij een brandweerkazerne in New England.

Duurzame reiniging van brandbestrijdingssysteem en spoelbehandeling met PerfluorAd (ER20-5370)
Dit ESTCP-project richt zich op het verwijderen van PFAS uit het spoelwater van brandweerauto's met behulp van de PerfluorAd® AFFF-behandelingssysteem voor het genereren en filteren van PFAS-vlokken. CDM Smith leidt het project met TRS en Cornelsen als co-performers.

PerfluorAd® Behandeling van PFAS in water
Dit door NAVVAC EXWC gefinancierde project richt zich op de verwijdering van PFAS uit water met behulp van de PerfluorAd® technologie en zuiveringsinstallatie. NAVVAC leidt het project met TRS en Cornelsen als co-performers. Lopende behandelbaarheidstesten bepalen de optimale PerfluorAd® dosering voor de behandeling van PFAS-bevattend water op een marinebasis in de staat Washington.

Chinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op