Steve Pistol: Manager buitendienst

Steve Pistol

TRS heeft onlangs contact gehad met Steve Pistol tijdens een van zijn korte pauzes van de weg van optreden AFFF opruimingen. Steve sprak over de allereerste veldreiniging door het bedrijf van brandweerwagens en aanhangwagens die werden getroffen door per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) die worden aangetroffen in waterige filmvormende schuimen (AFFF) met behulp van de perfluorAd® systeem, en hoe hij betrokken raakte bij de implementatie van de nieuwe technologie.

Positie: Manager buitendienst I

Locatie: Covington, Washington

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2013

Specialiteiten: Mechanica, AFFF opruimen

Onderwijs en training: Certificeringen voor afvalwater en openbaar nut

TRS-groep: Wat was uw betrokkenheid bij de? perfluorAd® technologie en AFFF-opruimingen?

Steve Pistol: Voorafgaand aan het verkrijgen van de perfluorAd® planten hier naar de VS, waar ik mee werkte Cornelsen voor een paar jaar op de ene fabriek die ze in Duitsland bouwden. Ik ging op een paar reizen naar Duitsland en zag hun locaties en operaties en hoe dat proces werkte. Ik heb ze behoorlijk geholpen bij de engineering en ontwikkeling van de fabriek. Ik stuurde ze UL-onderdelen en probeerde alles in orde te krijgen. Ik heb veel in de technologie gestoken voordat het zelfs maar aan ons was overgekomen.

TRS-groep: Dus je was toen een tijdje in Duitsland?

Steve: Ja, ik heb daar twee afzonderlijke reizen gemaakt. Ze waren ongeveer een jaar uit elkaar. Een daarvan was voordat er een plant werd gemaakt. We hadden het net over het proces van hoe het werkte. We zouden wat excursies gaan doen, waar we zouden bekijken hoe hun systemen in het veld operationeel werden. Toen ging de tweede reis terug en de fabriek was op dat moment voor 99 procent voltooid. We hebben wat opstart-checklist-dingen gedaan en wat droge runs, enkele bugs uit de apparatuur gehaald voordat deze werd verzonden.

TRS-groep: Hoe ben je gekozen voor deze rol?

Steve: Ik was hier geschikt voor omdat ik een waterachtergrond heb. Ik heb ongeveer 14 jaar gewerkt voor openbaar water en met afvalwater en het testen van de waterkwaliteit en al dat soort dingen. Ik vond dat het goed bij mij paste omdat PerfluorAd meer een watertechnologie is.

Ik vind het ook leuk om de ERH- en TCH-dingen te doen. De perfluorAd® technologie is zeker een verandering. Het is een ander cliënteel en andere locaties. Ik werk nu rond brandweerkazernes en brandweerwagens in plaats van onze kernactiviteit waar we een chemische fabriek en dergelijke werken. 

Het is erg leuk. Het is een unieke situatie om in een nieuwe technologie te worden gegooid. We brengen iets naar de VS dat nog niemand echt heeft gezien. Het is leuk, maar tegelijkertijd ook uitdagend.

Steve Pistoll (rechtsonder) en Greg Knight, PerfluorAd-projectmanager, configureren een perfluorAd® fabriek in een brandweerkazerne in New England. 

TRS-groep: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Steve: Bij dit bedrijf voldoen we voortdurend aan de doelstellingen van onze klanten. We hebben laten zien dat we onze technologie niet overdrijven. Onze technologie doet eigenlijk wat we zeggen dat het doet en het werkt echt goed. Dat is echt gaaf om mee te maken. Er zijn zoveel technologieën die iets beloven, maar nooit hun doelen kunnen bereiken of het is altijd een teleurstellend resultaat. Dat zie je gewoon niet bij dit bedrijf. We halen onze doelen voor elk afzonderlijk project en de sites worden mooi en opgeruimd. Dat is een heel trots gevoel om hier te werken.

TRS-groep: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

Steve: Wetende welk verschil ik maak, en dat mijn werk in feite voorkomt dat duizenden en duizenden mensen ziek worden van kanker en voortijdig overlijden. Door dit werk te doen, gaan we rond en halen we duizenden kilo's gevaarlijke chemicaliën uit drinkwater en bodem die uiteindelijk mensen ziek maken. Dat is het bevredigende deel van het werk – wetende dat ik een groot verschil maak.

TRS-groep: Verwijst u specifiek naar uw werk met PerfluorAd en AFFF cleanouts of thermische sanering en wat TRS in het algemeen doet?

Steve: Nou, het kan twee kanten op werken. Over het algemeen trekt onze kerntechnologie massa uit de grond en verwijdert deze. Aan de AFFF- en PFAS-kant wordt de toxiciteit niet afgebroken in het milieu. Het bouwt maar op en bouwt op. Het is overal - 95% van het Amerikaanse drinkwater, Antarctisch ijs, voedselproducten. We hebben er in feite de hele planeet mee vervuild in de afgelopen 60 jaar en ze beseffen nu pas hoe erg het is. Deze chemicaliën zitten nog steeds in pizzadozen en voedselverpakkingen. Het zit in onze teflonpannen waar we mee koken. Ik wist er nooit iets van totdat ik dit werk begon te doen. Het is een echte eye-opener.

Het is heel interessant om een ​​technologie te vinden die zo goed werkt om zulke grote hoeveelheden PFAS uit het water te verwijderen.

"Ik had net het vermogen om een ​​verschil te maken en mijn steentje bij te dragen aan het herstellen van alle schade die mensen hebben veroorzaakt. Ik heb altijd graag geweten dat ik de gemeenschap help. Ik ontdekte dat dit een heel goede manier is om dit te doen Het maakt een aanzienlijk verschil en heeft een grote impact op wat één persoon kan doen."

Steve Pistoll onderzoekt een PerfluorAd-site in New England.

TRS-groep: Wat trok je aan in het vakgebied milieusanering?

Steve: Ik had net het vermogen om een ​​verschil te maken en mijn steentje bij te dragen aan het herstellen van alle schade die mensen hebben veroorzaakt. Ik heb altijd graag geweten dat ik de gemeenschap help. Ik ontdekte dat dit een heel goede manier is om dat te doen. Het maakt een aanzienlijk verschil en het heeft een grote impact op wat één persoon kan doen.

TRS-groep: Omdat u in de omgeving van Seattle bent en TRS nogal wat thermische saneringsprojecten in de regio heeft uitgevoerd, bent u bij die projecten betrokken geweest?

Steve: Ik denk dat ik bezig ben met mijn zevende of achtste project dat ik vanaf het begin heb opgebouwd en aan het einde heb afgebroken. De meeste daarvan zijn in de omgeving van Seattle gebeurd. Alleen omdat ik een van de weinige mensen in Washington ben, pas ik in de weekenden op en ga ik naar binnen en doe ik de alarmen en houd ik de boel draaiende als de site uitvalt.

TRS-groep: U had het dus over het helpen van gemeenschappen. Is er misschien zelfs een beetje meer betekenis dan wanneer je je lokale gemeenschap op die manier kunt helpen?

Steve: Ja en nee. Het voelt goed om je eigen gemeenschap te helpen, maar waar we ook gaan en waar we ook reizen, we doen hetzelfde voor andere gemeenschappen. Het is een wereldwijd probleem. Het is echt iedereens probleem.