AFFF opruimen

Steve Pistol, Field Services Manager, kijkt uit over een brandweerwagen op een locatie in Connecticut waar TRS de eerste AFFF-reiniging van brandapparatuur voltooide met PerfluorAd.

Steve Pistol, Field Services Manager, kijkt uit over een brandweerwagen op een locatie in Connecticut waar TRS de eerste AFFF-reiniging van brandapparatuur voltooide met PerfluorAd.

TRS Group, Inc. (TRS) heeft onlangs de eerste commerciële toepassing van de perfluorAd® technologie in Noord-Amerika, waterig filmvormend schuim reinigen (AFFF) getroffen brandblusapparatuur voor de staat Connecticut. PerfluorAd is een gepatenteerde, biologisch afbreekbare, plantaardige vloeistof die per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) verwijdert uit water en natte oppervlakken. TRS is de exclusieve Noord-Amerikaanse licentiehouder van de perfluorAd® systeem, ontwikkeld door Cornelsen GmbH in Essen, Duitsland.

Het proces omvat het maken van een PerfluorAd- en wateroplossing en deze door brandbestrijdingsapparatuur laten circuleren. Vervolgens brengen we de oplossing over naar een bezinktank voor de bezinking van PFAS-vlokken. We recirculeren een spoeling met drinkwater door de apparatuur, waarbij we het proces meestal herhalen met twee of drie extra cycli. We verwijderen vervolgens de bezonken vaste stoffen en brengen het spoelwater over voor een polijststap, zoals korrelige actieve kool of ionenuitwisselingsfilters, of bereiden het voor op externe verwijdering.

Een belangrijk voordeel van de perfluorAd® systeem is dat we het niet alleen kunnen gebruiken voor het reinigen van de bevochtigde oppervlakken van de brandblusapparatuur, maar we kunnen ook de hoeveelheid water die moet worden behandeld drastisch verminderen.

In september 2021 mobiliseerde TRS zich naar een trainingsfaciliteit voor brandbestrijding in het oosten van Connecticut, waar het systeem in twee dagen voor gebruik in elkaar werd gezet. We hebben de komende weken drie brandweerwagens en twee trailers schoongemaakt, gemiddeld vier dagen schoonmaak per voertuig. In de komende maanden zal TRS het systeem ombouwen om twee voertuigen tegelijk te reinigen.

Hoewel onze voorlopige evaluatie uitstekende verwijderingspercentages laat zien, zal TRS de resultaten publiceren in afwachting van goedkeuring door onze klant.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op