PerfluorAd toepassen om PFAS in water te behandelen op een Amerikaanse marinebasis

Deze PerfluorAd®-fabriek zal naar de staat Washington worden verscheept om PFAS in water te behandelen op een Amerikaanse marinebasis.

Deze perfluorAd® fabriek zal in januari 2022 naar de staat Washington worden verscheept om PFAS in water te behandelen op een Amerikaanse marinebasis.

Het National Defense Center for Energy & Environment (NDCEE) heeft een project gefinancierd via de Naval Faciliteiten Engineering en Expeditionary Warfare Center (NAVFAC EXWC) om de gepatenteerde perfluorAd® technologie om PFAS in water te behandelen. PerfluorAd is een plantaardig, biologisch afbreekbaar zwak zuur dat zich hecht aan PFAS om gemakkelijk gefilterde deeltjes te vormen. Cornelsen GmbH, een TRS-groep (TRS) thermische sanering partner in Essen, Duitsland, ontwikkelde de technologie. NAVFAC leidt dit project met TRS en Cornelsen als co-performers.

Benchtesten bepaalden het optimale perfluorAd® dosering voor de behandeling van spoelwater uit een voorraadvat in een vliegtuighangar. Het systeem kan continu tot 20 gallon per minuut aan PFAS-beïnvloed water verwerken.

TRS zal de fabriek in januari 2022 mobiliseren naar een marinebasis in de staat Washington. TRS en NAVVAC zullen binnenkort een demonstratiedag in het veld aankondigen voor diegenen die het systeem in actie willen zien.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op