Greg Knight: operationeel manager van PerfluorAd

Greg Ridder

Greg Knight sprak onlangs over zijn nieuwe rol bij TRS als PerfluorAd Operations Manager en zijn rol bij het implementeren van de AFFF verwijderen technologie.

Positie: Operationeel manager van PerfluorAd

Locatie: Denver, Colorado

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2004

Specialiteiten: Elektrische weerstandsverwarming (ERH), industrieel afvalwater, documentbeoordeling

Onderwijs en training: Centraal Michigan University

TRS-groep: Wat is jouw rol bij het implementeren van de? perfluorAd® technologie?

Greg Ridder: Zoals bij elke typische projectmanagerrol, draait het allemaal om het beheren van uw middelen. Maar ik zat hier over na te denken, en wat we echt proberen te doen, is de technologie toepassen om de beste resultaten te krijgen en dat proces te blijven verfijnen, altijd op zoek naar manieren om te verbeteren.

Een van de dingen die we met PerfluorAd proberen te doen, is de hoeveelheid geproduceerd afval tot een minimum te beperken. Ik beschouw het als mijn primaire taak om erachter te komen hoe we afval kunnen verminderen, het proces efficiënter kunnen maken, offsite verwijdering tot een minimum kunnen beperken en de kosten kunnen verlagen.

TRS: Welke vooruitgang heeft u geboekt bij het verbeteren van het PerfluorAd-proces?

Greg: We richten ons momenteel op het versnellen van het proces. Toen we ons eerste systeem bouwden, was het een beetje ingehouden, zeer draagbaar, heel eenvoudig. Weet je, houd het simpel, stom concept. Het werkt goed maar het kan beter. Dus het verfijnen van sommige processen, zoals kijken naar de verschillende pompen die we gebruiken en enkele van de verschillende manieren om een ​​brandweerwagen te benaderen wanneer je hem schoonmaakt.

Dat was een van de grootste verrassingen bij onze eerste baan. Geen twee brandweerwagens zijn hetzelfde, zelfs vergelijkbare merken en modellen. Er zijn nogal wat verschillen in hoe ze werken. We hebben veel geleerd in een zeer korte tijd en ik weet zeker dat we in de toekomst meer zullen leren, maar ik denk dat we een aantal goede stappen hebben gezet bij het verbeteren van ons batchsysteem.

TRS: Wat heb je geleerd over het minimaliseren van het geproduceerde afval?

Greg: We leren gaandeweg - sommige op de harde manier; sommige door osmose. Toen we met het Connecticut-project begonnen, produceerden we meer afval dan we wilden. Ik sprak met Steve Pistoll, onze veldtechnicus, en met... Cornelsen, het bedrijf dat de technologie heeft ontwikkeld, en realiseerde zich dat we nog tijd hadden om die verspilling te verminderen, dus hebben we ons proces halverwege die eerste fase een beetje veranderd. We waren succesvol en in staat om het geproduceerde afval tot een minimum te beperken, wat een goede zaak was. We werken eraan om onze aanpak naar een hoger niveau te tillen.

Greg Knight (midden boven) en Steve Pistoll (rechtsonder) bewaken het PerfluorAd-systeem voor PFAS-sanering bij een brandweerkazerne in Connecticut.
Greg Knight (middenboven) en Steve Pistoll (rechtsonder) controleren PerfluorAd terwijl het werkt om PFAS te verwijderen uit het spoelwater van brandweervoertuigen bij een brandweerkazerne in Connecticut.

TRS: Hoe is jouw rol bij TRS veranderd?

Greg: Alleen hierover zou je een boek kunnen schrijven. Ik werd aangenomen als assistent-projectmanager bij ERH-projecten. Dat was van zeer korte duur, want ik klom op tot projectmanager. Dat heb ik een paar jaar gedaan en ben toen doorgegroeid naar senior projectmanager voor de regio West Coast. Dat heb ik een paar jaar gedaan. Toen deed zich een kans voor toen de QSAT-groep (Quality, Safety, Assets and Training) werd gevormd en die heb ik gegrepen.

Met oog voor detail was het een goede keuze om te proberen consistentie te krijgen in het hele bedrijf; om te proberen dezelfde materialen te gebruiken, zien de documenten er van regio tot regio hetzelfde uit; de output naar de clients ziet er allemaal hetzelfde uit. Dus dat was mijn doel.

We hadden een veiligheidsman die het bedrijf verliet, dus ik nam de rol ook over. En dat werd vijf jaar van vooral veiligheid en wat kwaliteit. En toen kwam PerfluorAd op de proppen, wat intrigerend was voor mij met een afvalwaterachtergrond.

TRS: Kwam iemand naar je toe met deze kans, of heb je je vrijwillig aangemeld omdat je de afvalwaterzuivering had?

Greg: Het was een beetje van allebei. Het is goed bevallen.

TRS: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Greg: Ik ben er vast van overtuigd dat alle goede dingen die gebeuren bij TRS gebeuren door teamwork. TRS is gebouwd op het teamaspect.

Ik ben er vast van overtuigd dat bij TRS de som meer is dan de delen.

Tijdens mijn dagen als Quality Manager was ik betrokken bij het helpen verbeteren van de prestatieconsistentie. Maar ik deed niets alleen. Het vergde teamwerk.

Als er iets is, heb ik het gevoel dat ik heb bijgedragen aan die cultuur waar kwaliteit en het eindproduct erg belangrijk is.

TRS: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

Greg: De afwisseling en het gebrek aan herhaling. Elk project is anders.

Er is ook sluiting. Wanneer we een project afronden, is er bijna altijd geen verdere actie. Dat geeft veel voldoening.

Dat soort banden is terug te voeren op de vorige vraag, in die zin dat de kameraadschap en het teamwerk de dingen zijn die me hier hebben gehouden. Het is gewoon een geweldige groep mensen.

TRS: Wat trok je aan in het vakgebied milieusanering?

Greg: Ik was het slachtoffer van kansen.

Ik ontmoette mijn vrouw in Michigan en ze wilde terug naar Denver verhuizen. Ze komt uit Denver. En er was niets voor ons in Michigan dat ons echt tegenhield. Dus we verhuisden en ik vond meteen een baan, maar het was een soort fabrieksbaan. En toen zei de man van de collega van mijn vrouw dat hij iemand zocht om hun materiaalmagazijn te runnen. Ik wist dat ik het kon, en van het een kwam het ander en ze huurden me in. Het was een milieubedrijf, Parsons. Ze zijn een grote adviseur. Het was deze zakenwereld en in het kantoor in Denver hadden ze een nieuwe materieelmanager nodig.

Kortom, ik zorgde voor een wagenpark en veld- en bemonsteringsapparatuur voor grondwatersanering en bodembemonstering en enkele andere dingen die ze deden.

Parsons heeft me getraind en opeens was ik in het veld bezig met het nemen van grondwatermonsters. Het bleef maar escaleren. Uiteindelijk was TRS een onderaannemer van Parsons bij een project in Denver. Ik nam twee jaar later contact met ze op en ja hoor, ze hadden een opening en hier ben ik.