David Fleming: directeur van PFAS-programma's

David Fleming

We hadden onlangs een uitgebreide discussie met David Fleming, mede-oprichter van TRS Group, over de geschiedenis van het bedrijf, zijn nieuwe PFAS-gerelateerde functie en wat de toekomst voor TRS gaat doen.

Positie: Oprichter van het bedrijf; Directeur van PFAS-programma's

Locatie: Snoqualmie, Washington

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2000

Specialiteiten: Verkoop en marketing, relatieopbouw, ondernemerschap

Onderwijs en training: Bachelor of Science in Environmental Health - Wildlife Toxicology from Western Washington University

TRS-groep: Wat is jouw rol bij het brengen van de perfluorAd® technologie op de markt?

David Vlaming: Eerst om een ​​relatie met Martin Cornelsen, de uitvinder van de technologie, te faciliteren, gevolgd door het afsluiten van een licentieovereenkomst. Terwijl ik dat doe, besteed ik veel tijd aan het opbouwen van de markt voor het reinigen van waterige filmvormende schuimbrandbestrijdingstrucks en vaste brandblussystemen.

Ik ben het bedrijf ook blijven helpen bij het opbouwen van ons bedrijf aan de thermische kant voor: PFAS in de bodem.

TRS: Wat is uw visie op de? perfluorAd® technologie in Noord-Amerika?

David: Onze strategie is vergelijkbaar met wat we deden met onze kernactiviteit verwarming. We richten ons op het opzetten van een netwerk van early adopters die in de technologie geloven en deze willen valideren. Tot nu toe waren het het ministerie van Defensie, deelstaatregeringen, gemeenten, luchthavens en adviesbureaus.

We proberen geld voor onderzoek en ontwikkeling te vinden, een bruggenhoofd te vestigen, contact te leggen met early adopters, relaties op te bouwen en om verwijzingen te vragen. We merken dat onze klanten ons meestal graag helpen.

Mijn visie is om ons in de komende drie of vier jaar naar een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 10 miljoen te brengen.

TRS: Hoe verhoudt deze strategie zich tot projecten zoals de recente door TRS uitgevoerde opruimingen van brandweerwagens in Connecticut DEEP?

David: Overheidsregeringen zijn zeker geïnteresseerd in het helpen van hun gemeenten bij het opruimen van hun brandweerwagens. We zien belangstelling door het hele land.  

In de milieu-industrie moeten twee elementen samenkomen: een regelgevend kader om mensen aan te moedigen het juiste te doen en het geld om ervoor te betalen.

Connecticut lijkt de eerste uit de blokken te zijn. Er zijn veel staten die wetten in de boeken hebben die zeggen dat je AFFF en andere producten met PFAS niet mag gebruiken. Het probleem is dat ze geen kader hebben geboden voor mensen om erachter te komen wat de volgende stap is.

Je weet echt niet waar het bedrijf vandaan komt. Je moet gewoon stenen blijven omdraaien, je focus behouden en andere mensen helpen hun doelen te bereiken. Door dat te doen, bereiken we de onze.

Mensen willen helpen. Als u hen helpt, zullen zij u helpen. En ze zullen u uiteindelijk doorverwijzen naar bedrijven als ze hiervan op de hoogte zijn. Dat is wat daar gebeurde.

Het is als het planten van zaden. Je weet nooit waar het fruit vandaan komt. Je moet gewoon blijven planten.

TRS: Hoe is TRS veranderd sinds u het bedrijf hielp oprichten in 2000?

David: Het gemakkelijke antwoord is dat het is gegroeid van slechts vier naar bijna 70, van het verlenen van diensten in de Verenigde Staten tot het verlenen van diensten in Europa, China, Brazilië en Canada.

Ook hebben we ons technologieportfolio uitgebreid. We zijn begonnen met Six Phase Heating-technologie, nu elektrische weerstandsverwarming genoemd. We hebben warmtegeleidingsverwarming, stoomversterkte extractie, warmteversterkte pluimverzwakking en PerfluorAd toegevoegd.

Onze mensen op het gebied van engineering en operations zijn top. We hebben net in de winter een PFAS-project in Alaska afgerond, waar we een gemiddelde bodemtemperatuur van 418 graden Celsius bereikten.

Hoewel het misschien afgezaagd klinkt, geloof ik echt dat TRS een familie is. We behandelen elkaar met respect en vriendelijkheid en helpen elkaar succesvol te zijn. Ik ben echt dankbaar dat dat het geval is. 

Ongeveer vier jaar geleden werden we een bedrijf dat 100% eigendom is van de werknemers. Onze mensen werden bedrijfseigenaren en hadden direct invloed op en profiteerden van ons succes.

TRS: Hoe is jouw rol bij TRS veranderd?

David: Ik heb meer vrijheid gekregen om me te concentreren op mijn grootste waarde voor het bedrijf en mijn grootste belang, namelijk het opbouwen van een nieuwe technologiedivisie voor het bedrijf, namelijk PerfluorAd- en PFAS-behandeling.

Ik heb meer vrijheid om dat te doen en relaties op te bouwen die leiden tot een groeiend bedrijf. En dat is wat ik heel graag doe en waar ik het beste in ben. Eerlijk gezegd heb ik een cadeau gekregen.

David Fleming, uiterst rechts, poseert tijdens de demonstratiedag van TRS Group op
David Fleming, uiterst rechts, poseert met collega's tijdens de demonstratiedag van TRS Group op Eielson Air Force Base in Fairbanks, Alaska, in de herfst van 2021. TRS voerde PFAS-sanering uit in een ex-situ bodemvoorraad op de basis.

TRS: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

David: Een paar dingen eigenlijk.

Een van de redenen waarom ik in de milieusector ben gestapt, was omdat ik een visie had om te kunnen communiceren met alle disciplines die deel uitmaken van de industrie, van marketing en verkoop, engineering, operaties, boekhouding, juridisch, leiderschap en management.

Het zit in mijn aard om transparant en ethisch te zijn. Mensen denken vaak negatief over verkopers. We hebben allemaal minder goede ervaringen gehad met verkopers van tweedehands auto's, waarbij je een soort van gedwongen wordt tot iets wat je niet wilt doen. Ik wist dat ik het anders kon doen. Ik heb het geluk gehad te werken in een cultuur waarin we onze klanten met respect behandelen. We vertellen ze het goede nieuws en het slechte. Bovendien doen we wat we zeggen dat we zullen doen. We hebben geweldige klanten die ons al vele jaren begunstigen met bestellingen. Het is een van de dingen waar ik trots op ben.

Een ander ding dat belangrijk voor mij is, is om onze medewerkers te helpen hun doelen te bereiken en dit op een manier te doen die het leven op onze planeet en het milieu verbetert. Dat is altijd een sterke opdrachtgever in mijn leven geweest. 

TRS: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

David: Om onze medewerkers te ondersteunen, een balans tussen werk en privé te creëren en te focussen op hun hoogste waarde voor het bedrijf en hen te helpen succes in het bedrijf te creëren. Daar kom ik 's ochtends mee uit bed. Het ondersteunen van onze medewerkers en het ondersteunen van onze klanten om te bereiken wat ze proberen te bereiken en dit op een manier die waarheidsgetrouw, open en transparant is.

TRS: Wat trok je aan in het vakgebied milieusanering?

David: Toen ik opgroeide, sportte ik met mijn moeder en bracht ik tijd door in de buitenlucht met mijn vader om te jagen en vissen. Ergens langs de lijn raakte ik geïnteresseerd in het milieu.

Ik werkte in de mijnindustrie in Colorado, wat ongeveer zo ver weg is van de gezondheid van het milieu als je maar kunt krijgen. We produceerden al dit afval en mensen werden ziek van het werken in de mijnen.

Ik deed dat voor een korte periode, zoals enkele maanden, maar om de een of andere reden moest ik het ervaren. En toen realiseerde ik me dat ik dat niet wilde. Dus ik kreeg een baan bij de bosdienst in Colorado. Dat heb ik een paar jaar gedaan, campings bouwen, vuurkorven lassen en een paar kleine brandjes blussen. Ik vond het geweldig.

Daarna heb ik wat bouwwerkzaamheden gedaan. En toen ontmoette ik een man op een reis naar Ierland met mijn vrouw en haar familie en hij zei dat hij zijn kinderen leerde om ofwel hun hersens of hun spierkracht te gebruiken. Ik realiseerde me dat dat precies was wat ik deed. Ik probeerde mijn spierkracht, en het was leuk op dat moment, maar ik realiseerde me dat er iets meer was dat ik kon bieden.

Ik ging terug naar school en ontmoette een man in een technisch programma die naar de Western Washington University ging. Hij adviseerde me om terug te gaan naar de gemeenschapsschool om mijn cijfers te halen en me daarna in te schrijven bij Western. Hij zei dat ik zoveel scheikundelessen moest nemen als ik kon en dat als ik dat deed, ik gegarandeerd werk zou vinden.

Uiteindelijk ging ik naar het milieuprogramma met een focus op chemie en toxicologie van dieren in het wild. Ik herinner me dat mensen vroegen waarom ik milieuwetenschappen ging doen in plaats van computerprogrammeren of iets dergelijks. Ik volgde gewoon mijn hart en hopelijk zou het op den duur samenkomen.

TRS: Wat trok je aan in het veld van PFAS-programma's?

David: Deze verbindingen zijn overal - in lucht, water, voedsel, bodem, in ons bloed en in dieren over de hele wereld. Het saneren van PFAS is moeilijk. Ik voel me aangetrokken tot de uitdaging om een ​​nieuwe klasse van verontreinigingen op te ruimen. Ik wil een positieve impact maken op het milieu en in het leven van mensen nu het nog kan.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op