Veldresultaten van AFFF verwijdering en reiniging van brandweervoertuigen

CT DEEP-resultaten

Begin- en eindconcentraties PFAS in water in brandweervoertuigen. 

TRS Group behandelde vijf blusvoertuigen bij de Vuurschool in Oost-Connecticut in Willimantic, elk in minder dan vijf dagen schoongemaakt. De schoonmaakbeurten omvatten verschillende spoelcycli met warm PerfluorAd en water. Bovendien behandelden we het spoelwater met behulp van flocculatie en korrelige actieve kool (GAC), wat in totaal minder dan 50 gallon afval produceerde, dat bestond uit waterig filmvormend schuim (AFFF) concentraat, flocculant slib en verbruikt GAC.

We verlaagde PFAS-niveaus in de vloeistoffen in de voertuigen met meer dan 99.6% vergeleken met verwijdering met water. Zo zal de reiniging de hoeveelheid PFAS die vrijkomt bij een brand met 450,000 keer verminderen.

Deze timelapse-video documenteert het proces van het reinigen van AFFF van een brandweerwagen met PerfluorAd.