Kalibreren van modellen voor thermische sanering

Apparatuur voor thermische sanering wordt verplaatst in New York City.

Aangezien TRS Group (TRS) elektrische weerstandsverwarming, stoomversterkte extractie en warmtegeleidingsverwarmingsdiensten aanbiedt, is het van cruciaal belang dat we onze klanten de meest kosteneffectieve thermische oplossing die aan hun doelen en doelstellingen voldoet. Centraal in deze noodzaak, heeft TRS ontwikkeld, en voortdurend verbeterd, onze HeatWave® modelleringsservice, die de optimale thermische technologie en het optimale ontwerp voor onze projectlocaties identificeert. Het model is gekalibreerd met meer dan 20 jaar TRS-projectgegevens en vormt de basis voor onze voorspellingen voor vermogen, energie en duur. De belangrijkste modelcomponenten zijn onder meer:

 • Conceptueel sitemodel
 • Bestanddelen van zorg
 • Hersteldoelen
 • Geometrie behandelingsvolume
 • Snelheid van het grondwater
 • Diepte tot water
 • stratigrafie
Cumulatieve projecten voltooid en lopend

We hebben zo'n vertrouwen in ons model, dat we op meer dan 75% van onze projecten garanties hebben gegeven. Het is veelzeggend dat we de concentratiedoelen op 100% van onze gegarandeerde projecten.

Voor elke site die TRS saneert, ontwikkelen we een gedetailleerd ontwerp op basis van de vereisten van de verwarmingsinfrastructuur die door het model worden gedefinieerd. TRS verzamelt, analyseert en slaat gegevens op voor meer dan 70 parameters tijdens de operaties. Zodra we het project hebben voltooid, vergelijkt TRS de voorspellingen van het HeatWave-model met de veldgegevens, waaronder:

 • Vervuilingspercentage reductie
 • massale verwijdering
 • Vermogensdichtheid
 • Energiedichtheid
 • Duur
Cumulatief behandeld volume

Wanneer we verschillen waarnemen tussen de modelvoorspellingen en veldgegevens, kalibreren we het model dienovereenkomstig. Dit proces geeft ons een steeds beter begrip van het ontwerpen en implementeren van thermische saneringen. Door onze statistische analyses is de nauwkeurigheid van het model de afgelopen 20 jaar aanzienlijk verbeterd. Als gevolg hiervan zijn onze schattingen van de looptijd veel nauwkeuriger dan ze waren, wat onze klanten kostenzekerheid biedt.

Bovendien heeft het vertrouwen in ons model onze klanten geholpen de saneringsresultaten te verbeteren. Een aanzienlijk hogere energie-input dan de modelvoorspelling is bijvoorbeeld vaak een indicator van niet-geïdentificeerde verontreiniging buiten het thermische behandelingsvolume. Onze modellering bevestigt ook dat hoe sneller u het behandelingsvolume verwarmt, hoe lager de warmteverliezen en het energieverbruik. Daarom identificeren en implementeren optimale stroomopname is een van de meest effectieve manieren om de kosten van thermische sanering te verlagen.

Door Erica Seiler en Mark Kluger

Tijdens het afronden van haar diploma chemische technologie aan de Washington State University, was Erica Seiler een stagiair bij TRS Group, gericht op de analyse en kalibratie van TRS's HeatWave-model.

Mark Kluger is Vice President Sales en Marketing bij TRS Group.