Emily Crownover: algemeen hoofdingenieur

Emily Kroonover

TRS sprak onlangs met Emily Crownover om over het bedrijf te praten Onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma en wat ze het leukste vindt aan het werken met klanten.

Positie: Leidinggevend hoofdingenieur

Locatie: St Charles, Missouri

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2014

Specialiteiten: Onderzoek en ontwikkeling, PFAS, opkomende verontreinigingen, systeemoptimalisatie, bioremediatie

Onderwijs: doctoraat in Bio-engineering van de Universiteit van Washington in Seattle

TRS-groep: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Emily Kroon: Verder bouwen en ontwikkelen van de Engineering en Research & Development groepen bij TRS. Ik ben hier in 2014 begonnen en het was een zeer positieve ervaring om deze groepen en het bedrijf te helpen groeien.

TRS-groep: Dus, is er veel veranderd in je tijd bij TRS?

Emily: Zeker, vooral in ons R&D-programma. We zijn doorgegaan met het bevorderen van onderzoek bij TRS en nemen nu actief deel aan drie ESTCP projecten, het implementeren van PFAS bodem- en waterbehandeling gerichte velddemonstraties met ministerie van Defensie Ondersteunen.

Emily Crownover, Managing Principal Engineer, leidt een rondleiding op Eielson Air Force Base in Fairbanks, Alaska, waar TRS thermische sanering toepast op PFAS die ex situ grondvoorraden bevatten (afgebeeld op de achtergrond).
Emily leidt een rondleiding op Eielson Air Force Base in Fairbanks, Alaska, waar TRS zijn warmtegeleidingstechnologie gebruikt op PFAS die ex situ bodemvoorraden bevat.

TRS-groep: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

Emily: Klanten helpen om problemen kosteneffectief op te lossen. Ik help klanten graag met het vinden van haalbare oplossingen. Het is niet alleen, dit zal werken, maar dit zal werken binnen een budget en projectbeperkingen.

TRS-groep: Kun je een project bedenken dat bijzonder bevredigend was omdat er een uitdaging was waar je een klant doorheen kon helpen?

Emily: Ik denk dat dat waarschijnlijk elk project is, omdat elk project nieuwe en interessante uitdagingen heeft om te overwinnen. Maar dat maakt elk project spannend.

Op een locatie die TRS op een universiteitscampus heeft gesaneerd, hebben we bijvoorbeeld verwarmd rond meerdere hulpprogramma's die de universiteit van dienst waren. We hebben een systeem ontworpen dat rond de nutsvoorzieningen verwarmde zonder ze te beschadigen. We verwarmden in de buurt van glasvezel-, hoogspannings-, riool-, water- en gasvoorzieningen zonder hun integriteit in gevaar te brengen.

Elk project heeft meerdere voorbeelden van dergelijke uitdagingen.

TRS-groep: Wat trok je aan in het vakgebied milieusanering?

Emily: Ik hou van het hoge tempo ervan. Naarmate er nieuwe technologieën worden ontwikkeld, kunnen we deze snel implementeren. PFAS thermische sanering is een goed voorbeeld van hoe TRS het concept aanvankelijk in het laboratorium evalueerde, het proces patenteerde en het uiteindelijk in het veld bracht met onze onderzoekspartners, via financiering van het Ministerie van Defensie. 

TRS-groep: Hoe ben je bij het onderzoek betrokken geraakt?

Emily: Ik begon voor het eerst onderzoek te doen als student en nam deel aan een zomeronderzoeksprogramma aan Georgia Tech en Emory University. Ik vond het geweldig. Ik had een geweldige mentor en genoot enorm van het onderzoeksproces, het ontwerpen van experimenten, het analyseren van gegevens en het trekken van conclusies uit de resultaten. Deze ervaring maakte me enthousiast om vervolgens mijn doctoraat in de techniek voort te zetten.

TRS-groep: Hoe is het om het onderzoeksprogramma van TRS te leiden?

Emily: Het is een geweldige ervaring geweest om de richting van onderzoeksprojecten en het verder ontwikkelen van technologieën te beïnvloeden. Ik werk met tal van hardwerkende en intelligente mensen met passie voor hun werk. Het is erg leuk om deel uit te maken van deze groep.