Constante verbetering maakt TRS Group duurzamer

Onze FlexHeater-elementen voor implementatie op warmtegeleidende verwarming (TCH)-locaties gebruiken minder metaal dan concurrerende technologieën, hebben geen fossiele brandstof nodig en worden van project tot project gerecycled. In feite gebruiken onze elementen ongeveer een kwart van de hoeveelheid legeringen van onze concurrenten.

Onze FlexHeater-elementen voor implementatie op warmtegeleidende verwarming (TCH)-locaties gebruiken minder metaal dan concurrerende technologieën, hebben geen fossiele brandstof nodig en worden van project tot project gerecycled. In feite gebruiken onze elementen ongeveer een kwart van de hoeveelheid legeringen van onze concurrenten.

Door Gorm Heron, Emily Crownover, Dan Oberle en Chad Crownover

Verbeteren of vervagen

Bij TRS Group (TRS) streven we naar verbetering in alles wat we doen. Elke dag willen we een beetje beter zijn dan de vorige dag. Jaar na jaar willen we efficiënter worden, minder energie verbruiken en de kosten van onze thermische saneringsoplossingen verlagen. Dit streven naar efficiëntie verlaagt onze behandelingskosten en maakt onze oplossingen duurzamer.

Natuurlijk is geld belangrijk; duurzaamheid ook

Wij zijn van mening dat er in de loop van de tijd meer nadruk zal komen te liggen op duurzaamheid, wat van invloed zal zijn op de keuze van remedies. We zullen zien dat voor meer energie-intensieve diensten en activiteiten die leiden tot uitputting van hulpbronnen, belastingen of heffingen ontstaan. Door ons te concentreren op onze huidige milieueffecten (dwz klimaat, hulpbronnen, toxiciteit) bereiden we ons niet alleen voor op algehele verbetering, maar ook op kosteneffectiviteit op de lange termijn. Inspanningen om de impact op het milieu te verminderen, zullen zich vertalen in manieren om de kosten te verlagen.

Thermische sanering heeft een enorme footprint, nietwaar?

Wel gebruiken we veel energie en hardware om de bronzones te verwarmen en de afgezogen vloeistoffen te behandelen. De vraag is niet of in situ thermische sanering (ISTR) een grotere impact heeft dan niets of weinig doen (bijvoorbeeld gecontroleerde natuurlijke afbraak (MNA), bodemdampextractie (SVE), pump and treat), maar hoe thermische behandeling vergelijkt met de alternatieven met vergelijkbare effectiviteit (Ding et al 2019). In dit opzicht staat thermisch op zichzelf, met als enige andere vergelijkbare remedie graafwerkzaamheden. Dit geldt met name voor brandoefenruimtes met verhoogde concentraties per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS), een zeer weerbarstige reeks verontreinigingen.

TRS Duurzaamheid

ISTR is duurzamer dan graven

Thermisch steekt gunstig af bij uitgraven omdat:

  • Opgraving wordt vermeden, waardoor de impact op actieve voorzieningen wordt verminderd.
  • Vervoer naar een behandelingsfaciliteit wordt vermeden.
  • Thermische behandeling in situ of ter plaatse vindt plaats bij een lagere temperatuur dan off-site thermische vernietiging, verbruikt minder energie en vermindert potentiële blootstellings- en afgifteroutes.

Als gevolg hiervan is in-situ behandeling van volumes van meer dan 2 tot 3,000 kubieke meter duurzamer en meestal goedkoper dan opgraving (Crownover en Oberle 2020).

Thermisch is vaak duurzamer dan SVE

Thermische behandeling is intensief, maar lost het probleem in minder dan een jaar efficiënt op. Hiester et al. (2003) toonden aan dat thermische behandeling een lagere milieu-impact heeft dan SVE, als wordt verwacht dat deze laatste meer dan vijf jaar zal werken om volledige verwijdering van de bron te bereiken, wat zelden gebeurt. Als gevolg hiervan is thermische behandeling meestal duurzamer dan SVE gedurende de levensduur van het project.

Hoe we onze ecologische voetafdruk verkleinen

Lemming et al. (2013) analyseerden de milieu-impact gedurende de levenscyclus van in-situ thermische technologieën en identificeerden de belangrijkste effecten. De activiteiten waarvan is vastgesteld dat ze de grootste impact hebben, zijn onder meer:

  • Energiegebruik
  • Gebruik van cement in voegafdichtingen en dampkappen
  • Gebruik van metalen in verwarmingstoestellen, elektroden, putten en apparatuur
  • Gebruik van actieve kool voor damp- en waterbehandeling

TRS heeft actieve programma's om onze efficiëntie in elke categorie te verbeteren. Tabel 1 geeft een momentopname van die activiteiten en de beoogde effecten.

Tabel 1. Aandachtsgebied voor duurzaamheidsverbetering

Aanvullende opties voor verbetering zijn samengevat in tabel 2.

Tabel 2. Toekomstige duurzaamheidsverbeteringen

Als virtueel bedrijf hebben we een voorsprong

Door thuiskantoren in het hele land te hebben, wat helpt om onze reizen te verminderen, verbruikt TRS minder brandstof en energie dan concurrenten. Onze voortdurende optimalisatie-inspanningen verlagen onze ecologische voetafdruk, verlagen de kosten en besparen het geld van onze klanten. De aanvullende optimalisatie die we doen op het gebied van duurzaam gebruik van energie en materiële hulpbronnen zal een vergelijkbare impact hebben als markten veranderen om zich op duurzaamheid te concentreren.

Referenties

Crownover, Oberle, D. (2020). Elektrische weerstandsverwarming als duurzame saneringstechniek. Witboek, TRS Group.

Ding, D., X. Song, C. Wei en J. LaChance (2019). Een overzicht van de duurzaamheid van thermische behandeling van verontreinigde gronden. Milieuvervuiling 253, 449-463.

Hiester, W., V. Schrenk, T. Weiss (2003). Milieubalancering van "koude" SVE en thermisch verbeterde bodemdampextractie - praktische ondersteuning voor besluitvormers. Paper gepresenteerd op ConSoil Conference, 2003.

Lemming, G., SG Nielsen, K. Weber, G. Heron, RS Baker, JA Falkenberg, M. Terkelsen, CB Jensen en PL Bjerg (2013). "Het optimaliseren van de milieuprestaties van in-situ thermische saneringstechnologieën met behulp van levenscyclusanalyse". Grondwatermonitoring & -sanering, 6 mei 2013.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op