Door PFAS aangetaste bodems duurzaam behandelen tegen lagere kosten

Behandeling van door PFAS aangetaste grond op Eielson AFB in Alaska.

Implementatie van onze FlexHeater® warmtegeleidingsverwarming (TCH) diensten, TRS Group (TRS) aangetoond thermische desorptie van per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) van een ex-situ grondhoop op Eielson Air Force Base via het ESTCP-project ER20-5198 van het ministerie van Defensie. De contractuele doelen waren om een ​​gemiddelde bodemtemperatuur van 350 graden Celsius (°C) te bereiken en die temperatuur 15 dagen vast te houden. TRS bereikte en handhaafde een gemiddelde bodemtemperatuur van 412°C. Daaropvolgende analyse toonde aan dat als het systeem nog een week zou worden gebruikt, zou zijn voldaan aan de bodemnormen van Alaska voor PFOS en PFOA. TRS toonde ook de geschiktheid aan van een condensatiesysteem en granulaire actieve kool (GAC) filtratie van dampen en condensaat voor het opvangen en behandelen van PFAS.

Hoewel we schatten dat de volledige behandelingskosten voor grondvolumes van meer dan 15,000 kubieke meter zullen variëren van $ 500 tot $ 700 per kubieke meter, steken deze kosten gunstig af bij alternatieven. Thermische desorptie biedt unieke voordelen:

 • Hoge (of lage) startconcentraties hebben geen invloed op de werkzaamheid.
 • We kunnen kleine en grote korrelgroottes behandelen, aangezien TCH alle fracties tegelijk behandelt.
 • TRS kan de door het wassen van de grond gegenereerde boetes opnemen en de PFAS thermisch desorberen.
 • TRS kan natte bodems behandelen. We verdampen het poriewater, halen de stoom eruit, condenseren en behandelen het.
 • Omdat onze systemen zijn afgesloten en onder vacuüm staan, kunnen operators OSHA Level D persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) dragen.
 • We genereren weinig afval, voornamelijk gebruikte GAC en filtermedia.
 • Thermische desorptie werkt goed bij het ontwikkelen van on-site vernietigingsmethoden, zoals superkritische wateroxidatie (SCWO), hydrothermische alkalische behandeling (HALT) en smeulen. Zo benaderen we nul afvalverwerking.

Onze toepassen HeatWave® modelleerdiensten stelt TRS de vereiste energiedichtheid vast, uitgedrukt in kilowattuur per kubieke yard (kWh/cy), om de projectdoelen en doelstellingen te halen. Het model genereert een energiebalans, zoals hieronder voor de behandeling van 5,000 kj PFAS-aangetaste grond. Het piekverbruik is 1,680 kW; de veronderstelde porositeit is 40%; en de startwaterverzadiging is 80%, wat typerend is voor natte grond en fijne deeltjes.

Energiebalans voor thermische desorptie van 5,000 cy PFAS-aangetaste grond.
Energiebalans voor thermische desorptie van 5,000 cy PFAS-aangetaste grond.

 

Verder zal het combineren van technologieën en het gebruik van efficiënte bouwoplossingen de kosten verlagen en de resultaten verbeteren. Terwijl grondwassen bijvoorbeeld kosteneffectief is voor grotere gronddeeltjes, worstelt het met de boetes. Zoals hierboven vermeld, is onze FlexHeater-technologie ideaal voor het behandelen van fijne deeltjes.

Thermische desorptie gecombineerd met on-site PFAS-vernietiging.
Thermische desorptie gecombineerd met on-site PFAS-vernietiging.

 

Elementen van een gecombineerde aanpak volgen:

 • We kunnen het energieverbruik terugbrengen van 500 tot 1000 kilowattuur per kubieke meter (kWh/kj) naar 400 tot 450 kWh/kj door grond en fijne deeltjes van het wassen van grond op een geïsoleerde pad te plaatsen en de juiste volumes te behandelen, waardoor het oppervlak wordt verlaagd tot volumeverhouding, waardoor warmteverliezen met 70 tot 80% worden verminderd.
 • We kunnen de hoge concentratie fijne stoffen in het midden van onze behandelingsstapel plaatsen waar de temperaturen het hoogst zijn, waardoor de behandeling van de zwaarst getroffen media wordt gegarandeerd.
 • Het gebruik van horizontale verwarmers vermindert de benodigde infrastructuur, zoals het aantal verwarmers, kabels en regelcircuits, en verkort de behandelingsperiode van 100 naar 75 dagen.
 • On-site vernietigingsmethoden zullen de effluentwaterstroom en GAC behandelen, waardoor de verwijderingskosten van off-site vrijwel worden geëlimineerd.

Thermische desorptie is een zeer effectieve, veilige methode om PFAS uit bodems te verwijderen. TRS'en combineren FlexHeater® diensten met on-site vernietigingsmethoden biedt een uitgebreide, kosteneffectieve oplossing.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op