Eli Kowalkowski: projectingenieur

Eli Kowalkowski

Eli Kowalkowski, projectingenieur, legt uit hoe hij zijn plekje bij TRS heeft gevonden en hoe het verbeteren van de natuurlijke wereld zijn werk bij het bedrijf drijft.

Positie: Project Engineer

Locatie: Salt Lake City, Utah

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2020 

Specialiteiten: 3D modellering, engineering werk in Excel  

Onderwijs: Universiteit van Wisconsin - Madison, bachelordiploma in biologische systeemtechniek

TRS-groep: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Eli Kowalkowski: Als ik het tot één ding zou moeten beperken, zou ik zeggen mijn werk met EVS (Earth Volumetrische Studio) visualisatiesoftware voor modellering. TRS investeerde ter ondersteuning in EVS Pohatcong, een enorm warmtegeleidingsverwarmingsproject (TCH). Onze klant had een 3D-model ontwikkeld en we wilden verder gaan waar hij gebleven was en dit blijven updaten. Het bleek super handig voor het complexe boorprogramma. De schuine boringen van de verwarmingsventilator waren tot 230 voet lang. Bij die lengte zullen boringen zeker gaan verdwalen. Het was erg handig om de geïnstalleerde boringen te kunnen volgen en aan te passen voor toekomstige boringen, en ervoor te zorgen dat we een goede afstand tussen de verwarmingselementen en een goede dekking van de verontreinigingspluim hadden.

Het is ook een geweldig hulpmiddel voor het ontwikkelen van voorstellen voor thermische ontwerpen. We kunnen klanten onze saneringsstrategie op een meer visuele manier laten zien dan ooit tevoren.

Het was opwindend en bevredigend om het gebruik ervan te leiden en een van TRS' go-to-mensen te zijn voor de visualisatiemodellering.

TRS gebruikte DeviFlex, een continu, niet-magnetisch instrument, om doorbuigingen tijdens schuin boren ter plaatse te evalueren.
Eli gebruikte DeviFlex, een continu, niet-magnetisch instrument, om doorbuigingen te evalueren tijdens schuin boren op de Pohatcong Superfund Site in New Jersey.

TRS: Wat voor soort ervaring had je met EVS vóór het Pohatcong-project?

eli: Geen. Ik had er nog nooit van gehoord.

Gelukkig was de Pohatcong-klant die het eerste model maakte nog ter plaatse. Ik heb een paar keer met hem kunnen zitten en zijn hersens kunnen kiezen. Hij gaf me genoeg hulp om aan de slag te gaan en wees me in de goede richting.

Ik vond het leuk om met EVS te werken en maakte tijd vrij om bekwaam te worden. En veel lof gaat uit naar de rest van de TRS-buitendienst die voor mij de handen uit de mouwen heeft gestoken toen ik meer tijd achter de computer wilde doorbrengen. 

Het was interessant om te zien hoe we zouden hebben geboord zonder EVS. Chad Crownover, een TRS-hoofdingenieur, ontwikkelde een indrukwekkende Excel-spreadsheet waarmee hij de afstand tussen de verwarmingselementen kon bepalen, zodat we zeker wisten dat we voldoende verwarmingscapaciteit en -dekking hadden. Het werkte geweldig; het was echter moeilijk te visualiseren. Het modelleringsaspect is een gamechanger - gaten in onze verwarmingsdekking kunnen zien en hoe een boring tijdens het boren kan zijn afgedwaald, is niet iets dat u kunt doen met een spreadsheet.

TRS: Dus hoe werkt EVS dan in realtime?

eli: Je maakt een tweedimensionaal ontwerp in CAD (computer-aided design program) en pakt de coördinaten, die je vervolgens moet manipuleren naar een ander bestandsformaat. U plugt ze in de software, die ze in drie dimensies uitzet. Toen we ter plaatse aan het boren en installeren waren, gebruikten we de DeviFlex-tool, wat in wezen een GPS-apparaat is dat je in het boorgat laat vallen. Het verzamelt onderweg met vaste tussenpozen GPS-coördinaten, die u invoert in EVS, wat vervolgens de saaie visualisatie creëert.

Eli deelde dit conceptuele EVS-model voor een locatie met beperkte toegang tot het gebouw waarvoor verticale, schuine, beperkte toegang en horizontaal boren nodig waren. Sinds zijn eerste EVS-werk bij Pohatcong heeft Eli zijn 3D-modelleringsvaardigheden aangescherpt. 

TRS: Dit klinkt in theorie geweldig, maar wat voor verrassingen kwam je in de praktijk tegen bij Pohatcong?

eli: Een grote eye-opener voor mij was hoeveel een stalen behuizing zal buigen als je een boorgat van 200 voet onder een hoek boort. Sommigen hadden een kurkentrekker en gingen alle kanten op. We hebben geleerd dat als de boormachine de behuizing echt hard duwt, die boringen aanzienlijk zullen doorbuigen, wat resulteerde in het toevoegen van enkele boringen om hiaten in de dekking van de verwarming te dichten.

TRS: Op wat voor soort sitevoorstellen heeft u EVS gebruikt?

eli: We gebruiken het meestal voor onze meest gecompliceerde locatievoorstellen - degenen die schuine boringen onder gebouwen vereisen. De afgelopen drie weken heb ik modellen gemaakt voor twee voorstellen. 

TRS: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

eli: Ik breng veel tijd buitenshuis door. Het is best gaaf om enkele van de meest schadelijke effecten die we op het milieu hebben gehad te kunnen herstellen.

Ook, en om niet als een totale nerd te klinken, haal ik veel voldoening uit het werken in Excel, het bedenken van betere formules om onze technische tools te verbeteren en te automatiseren. Ik vlieg hoog als ik onze spreadsheets kan verbeteren.

Eli houdt van het buitenleven. Zijn passie voor de natuur bracht hem na zijn studie naar Salt Lake City, Utah. Hij gebruikt zijn huidige huis als startpunt voor de vele avonturen die hij in het westen beleeft, waaronder wandelen op Lookout Mountain in de Absaroka-Beartooth Wilderness in Montana, vissen op de Green River in de Flaming Gorge, Utah, en backcountry skiën in de Wasatch Mountains. buiten Salt Lake City. 

TRS: Wat trok je aan in het vakgebied milieusanering?

eli: Ik kan niet echt doen alsof het een soort masterplan was. Ik ben afgestudeerd aan de middelbare school en had geen idee wat ik na mijn studie ging doen. Mensen zeggen dat je je geen zorgen moet maken over je hoofdvak en dat je er gaandeweg wel achter komt. In mijn junior jaar had ik nog geen hoofdvak verklaard, maar ik had het altijd goed gedaan in STEM-vakken. Mijn adviseur vertelde me dat de meeste van mijn studiepunten bestemd waren voor biologische systeemtechniek, wat klonk alsof ik het kon afstemmen op veel van mijn interesses - nogmaals, teruggaand naar de buitenhobby's en de wens om min of meer terug te geven wat ik professioneel kan . Toen ik dat eenmaal had verklaard, hield ik wat speelruimte over om de lessen te volgen die ik het meest interessant vond, waaronder veel milieustudies, ecologie, dat soort dingen. Toen hoorde ik over deze baan via mijn neef, die bevriend is met Jake Seeman, een TRS-ingenieur. Het klikte en ik ben super dankbaar dat het deed.

TRS: Wanneer is deze interesse in het milieu ontstaan?  

eli: Ik ben opgegroeid in een buitengezinsgezin en bracht veel tijd buiten door. Als je je eenmaal aan een beroep wijdt, is het logisch om iets te kiezen dat zou helpen beschermen waar ik van hou, het buitenleven.

TRS: Je werkt nu drie jaar bij TRS. Wat heeft de toekomst voor jou in petto?

eli: Hoe meer projecten ik onder mijn riem krijg, hoe meer ik ze uit handen kan nemen van de senior managing engineers. Er zit zoveel nuance in onze projecten. In de toekomst zal ik meer weten over het ontwerpen en optimaliseren van de sites.

Het is ook mijn doel om beter te worden in allround projectengineering en beter in EVS-modellering. Het verbeteren van onze engineeringtools zal TRS echt helpen.