TCH Onder een actief bezet gebouw op een Superfund-locatie

Eigenaars van TRS-medewerkers installeren een 200 meter lang FlexHeater-element op de Pohatcong Superfund-site in New Jersey.

Eigenaars van TRS-medewerkers installeren een 200 meter lang FlexHeater-element op de Pohatcong Superfund-site in New Jersey.

TRS Group (TRS) voltooide een ingewikkeld in situ thermisch saneringsproject (ISTR) op de Pohatcong Valley Groundwater Contamination Superfund-site (de Site) in Warren County, New Jersey.

TRS toegepast warmtegeleidingsverwarming (TCH) om een ​​vadose-zonebron van trichloorethyleen te behandelen op een diepte tussen 60 en 125 voet onder een bezet gebouw in een actieve productiefaciliteit. Bij TCH worden stalen omhulsels verhit tot meer dan 850 graden Celsius. De warmte verspreidt zich radiaal weg van de verwarmers, waardoor de verontreinigingen vervliegen. We vangen de dampen op en behandelen ze conventioneel aan de oppervlakte, op deze locatie met actieve kool in korrelvorm (GAC).

Vanwege toegangsbeperkingen en ruimtebeperkingen had de locatie innovatieve methoden nodig om 135 stalen behuizingen te installeren, waaronder schuine boringen en voormodellering van de mastposities van de boorinstallatie, controlemaatregelen om de uitlaatgassen van maximaal vier gelijktijdig werkende boorinstallaties te beheren, aanpassingen aan de verwarmingsbedrading om beperk de temperaturen in ondiepe bodems die leiden tot opwarming van de binnenlucht en de kans op het binnendringen van damp, en de juiste positionering en baan van dicht bij elkaar geplaatste verwarmingstoestellen.

TRS gebruikte DeviFlex, een continu, niet-magnetisch instrument, om doorbuigingen tijdens schuin boren ter plaatse te evalueren.
TRS gebruikte DeviFlex, een continu, niet-magnetisch instrument, om doorbuigingen tijdens schuin boren ter plaatse te evalueren.

TRS heeft de geïnstalleerde verwarmingsmantels geïnspecteerd met behulp van de DeviFlex hulpmiddel om de plaatsing van de verwarming te bewaken, variërend van 87 tot 196 voet onder hoeken tussen 30 en 90 graden ten opzichte van horizontaal. We installeerden extra omhulsels om doorbuigingen veroorzaakt door kasseien en keien te compenseren, en zorgden voor voldoende verwarmingsafstanden waar afwijkingen de ontwerpparameters overschreden.

Verder ontwierp TRS op maat gemaakte thermische geleidingsverwarmers om de warmteafgifte in de ondiepe vadose-zone en in het gebouw te minimaliseren, terwijl de kooktemperatuur in de lagere vadose-zone behouden bleef. We hebben ook kabels, dampafzuigpijpen en uitlaatkanalen boven het hoofd en door het dak van het gebouw geleid om verstoring van de productieactiviteiten tot een minimum te beperken.

TRS installeerde onder een hoek geplaatste verwarmingsmantels onder delen van het gebouw vanuit deze aangrenzende ruimte.
TRS installeerde onder een hoek geplaatste verwarmingsmantels onder delen van het gebouw vanuit deze aangrenzende ruimte.

Toegangsbeperkingen binnen de faciliteit verhinderden traditionele ruimtelijke bodembevestigingsbemonstering, wat prestatiebeoordeling een uitdaging maakte. Om de volledigheid van de behandeling te documenteren, ontwikkelde het projectteam een ​​benadering waarbij gebruik werd gemaakt van meerdere bewijslijnen, waaronder het bereiken van doeltemperaturen binnen het behandelingsvolume, demonstratie van asymptotische dampconcentraties die uit het behandelingsvolume werden gehaald, het bereiken van gemodelleerde energie-invoerdoelen en het verifiëren van TCE-concentraties in grondmonsters na de behandeling verzameld op de weinige toegankelijke locaties binnen de operationele faciliteit.

Om aan het agressieve projectschema te voldoen, verdeelde TRS het behandelingsvolume in drie secties, elk onafhankelijk gebouwd en verwarmd. De prestatiedoelen vereisten het voldoen aan de lijnen in elke verwarmingsgroep. Na 283 dagen verwarming, overschreed de temperatuur de 90oC op 95% van de temperatuurmeetpunten waren de TCE-niveaus in de teruggewonnen dampen gedaald tot asymptotische niveaus en daalden de massaverwijderingssnelheden tot minimale niveaus. Bevestigende resultaten van bodemmonsters gaven aan dat de gemiddelde TCE-concentraties meer dan een orde van grootte onder het hersteldoel van 1 mg/kg lagen.

Groundwater Monitoring and Remediation heeft onlangs een artikel over dit project gepubliceerd, dat hier tegen betaling beschikbaar is: https://ngwa.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/gwmr.12589.

Referenties

Crownover, C., C. Thomas, M. Boulos, R. Glass, G. Crisp, G. Heron, BS Kennington, S. Tarmann, L. Hidalgo (2023). Thermische geleidingsverwarming voor een 125 ft diepe TCE-bron - Meerdere bewijslijnen voor verificatie van de volledigheid van de remedie. GWMR (in druk).

Heron, GC Thomas, C. Crownover, R. Glass, G. Crisp, BS Kennington, S. Tarmann en L. Hidalgo (2023). Complexe installatie voor in situ thermische sanering onder een actieve productiefaciliteit. GWMR.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op