TCH-sanering van PCE op een Superfund-locatie

Voormalige Custom Cleaners Superfund-site

USEPA heeft Environmental Restoration (ER) en TRS geselecteerd om in aanmerking te komen thermische geleiding verwarming (TCH) voor het saneren van bodems die zijn aangetast door gechloreerde vluchtige organische stoffen (CVOS), voornamelijk tetrachlooretheen (PCE), Voormalige Custom Cleaners Superfund-site in Memphis, Tennessee. Op de locatie was gedurende 40 tot 50 jaar een stomerijbedrijf actief, wat resulteerde in het vrijkomen van PCE in de ondergrond. EPA heeft in 2016 verwijderingsacties uitgevoerd, de gebouwen op het terrein gesloopt en grond afgegraven om de ondiepe verontreiniging te verwijderen. Vanwege de resterende verontreiniging onder de uitgraving heeft EPA besloten TCH te gebruiken om de diepere CVOC's te behandelen en de dreiging van besmetting van de onderliggende watervoerende laag, die water levert aan de stad Memphis, weg te nemen.

Het primaire doel was om de PCE-bodemconcentraties terug te brengen tot minder dan 230 microgram per kilogram (μg/kg). Het behandelingsoppervlak was 4,200 vierkante meter, met een behandelingsvolume van 6,200 kubieke meter. ER voerde bodemmonsternemingen uit en observeerde PCE-concentraties tot wel 1,900,000 µg/kg.

De ondergrondse constructie van het TCH-systeem begon op 22 augustus 2022 en de systeemoperaties begonnen op 16 december 2022. TRS installeerde 45 verwarmers en 13 afzonderlijke dampterugwinningspunten. Verder plaatste TRS een 12 cm dikke celbetonkap over het gehele behandelingsgebied om isolatie te bieden en warmteverliezen te minimaliseren.

Door gedurende 1,482,000 dagen 178 kilowattuur (kWh) energie toe te passen op de behandelingszone, heeft TRS 2,800 pond aan CVOC's teruggewonnen. Uit bevestigende bodemmonsterresultaten bleek dat 100 procent van de 136 bodemmonsters concentraties had die lager waren dan het hersteldoel van 0.23 mg/kg.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op