Michelle Nanista: hoofdingenieur

Michelle Nanista

Michelle Nanista, Managing Principal Engineer, vertelt over haar interessantste projecten bij TRS en hoe ze tot haar pensionering voor het bedrijf wil werken.

Positie: Leidinggevend hoofdingenieur

Locatie: Stille Oceaan, Missouri

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2008

Specialiteiten: Prijsontwikkeling, kostenondersteuning, technologieselectie en aanpak

Onderwijs: Bachelor in chemische technologie aan de Universiteit van Missouri; Professional Engineer 2017

TRS-groep: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Michelle: Ik heb veel leuke en interessante projecten gehad. Eén die altijd in mijn gedachten blijft, is een project dat ik zo'n 10 jaar geleden in het noordoosten heb gedaan. Destijds was het het diepst elektrische weerstand verwarming (ERH)-sanering die TRS ooit heeft uitgevoerd. We behandelden tot op 130 meter diepte, en een groot deel daarvan was gesteente.

Het succesvol saneren van een site die zo diep is, is een van die dingen waar ik erg trots op ben.

TRS: Welke uitdagingen bent u tegengekomen tijdens het ontwerpen en werken aan die site?

Michelle: We waren aan het behandelen naast een gebouw, dus het was belangrijk om een ​​manier te vinden om het systeem te installeren en de impact op het gebouw te minimaliseren. Het gebouw lag buiten onze footprint, maar de eigenaren moesten een nooduitgang onderhouden.

TRS: Wat was het diepste dat we tot dan toe waren geweest?

Michelle: We hadden tot op 110 meter diepte behandeld, en dat was ongeveer zeven of acht jaar geleden op een vertrouwelijke locatie in Californië.

Michelle werkt ter plekke aan een mogelijk conceptueel ontwerp in een plaatselijk restaurant terwijl ze een projectlocatiebezoek brengt in Pennsylvania.
Michelle werkt ter plekke aan een mogelijk conceptueel ontwerp in een plaatselijk restaurant terwijl ze een projectlocatiebezoek brengt in Pennsylvania.
Michelle en haar familie wonen een concert bij in het Stifel Theatre in St. Louis.
Michelle en haar familie wonen een concert bij in het Stifel Theatre in St. Louis.

TRS: Wat is het meest bevredigende aspect van uw baan?

Michelle: Ik vind het erg leuk om klanten te kunnen helpen bij het vinden van de optimale optie voor hun sites. Zodra ze een thermische oplossing hebben gekozen, gaan we zitten en praten we over het vinden van de beste oplossing. Wij proberen een balans te vinden tussen het behalen van echt lage saneringsdoelstellingen en de prijs. We kijken naar het behandelvolume en de concentraties die we binnen het budgettaire kader kunnen realiseren.   

TRS: Wanneer besefte u dat u een gave had om met klanten te werken?

Michelle: Toen ik bij TRS begon, was het mijn eerste baan in de milieubranche. Ik heb voorheen niet in de consultancy of iets dergelijks gezeten. Maar toen ze mij inhuurden, was het de bedoeling dat ik veel kosten- en prijsondersteuning zou doen. Ze hadden iemand in hun thuiskantoor nodig die die kostenramingen kon maken en die scenario's kon ontwikkelen. Iemand die de opties met klanten kan bespreken, die de prijzen met klanten kan bespreken en hen kan helpen begrijpen hoe de technologie werkt. Dat was de bedoeling toen ik werd aangenomen, maar dat kwam niet noodzakelijkerwijs voort uit eerdere ervaringen. Ik had een aantal geweldige mentoren toen ik bij TRS werd aangenomen.

TRS: Als u niet eerder ervaring had met het werken met klanten, hoe heeft u TRS er dan van overtuigd dat u de persoon voor de baan was?

Michelle: Het eerlijke antwoord is dat Chad Crownover, Managing Principal Engineer, mij heeft aanbevolen. In de tijd dat TRS nog een klein bedrijf was, betekenden die persoonlijke aanbevelingen veel.

TRS: Hoe kende je Tsjaad?

Michelle: Chad, Emily (Crownover, Managing Principal Engineer) en ik gingen allemaal samen naar de universiteit. We hebben elkaar ontmoet bij Mizzou. Chad en ik studeerden allebei chemische technologie. Emily had een andere hoofdvak, maar we hadden allemaal veel dezelfde lessen. Wij hebben samen gestudeerd. We hebben samen rondgehangen. Die vriendschap hebben we op de universiteit ontwikkeld.

Ik weet niet of het mijn werk was dat Chad ertoe bracht mij aan te bevelen bij TRS. Voorafgaand aan TRS hadden we niet echt professionele interactie. Ik denk dat hij mijn persoonlijkheid en mijn arbeidsethos gewoon kende vanaf de universiteit. Je studeert veel voor toetsen en brengt veel tijd samen door. In die tijd kun je veel over iemand leren. Ik denk dat dat uiteindelijk de reden is waarom hij mij heeft aanbevolen.

TRS: Hoe hebben jij, Chad en Emily elkaar ontmoet?

Michelle: Ik kan me de specifieke klasse niet herinneren. Op een bepaald moment tijdens het tweede jaar of zelfs het juniorjaar heb ik ze ontmoet en aan hen voorgesteld. Het kan Intro to Chemical Engineering zijn geweest of iets dergelijks, waar ik Chad ontmoette. En via Chad ontmoette ik Emily.

Michell en haar familie wonen een voetbalwedstrijd van de Universiteit van Missouri bij.
Michelle en haar familie genieten van de Quad van de Universiteit van Missouri.

Michelle en haar familie tonen hun Tijgertrots tijdens een Mizzou-voetbalwedstrijd en op de Quad.  

TRS: Wat trok je aan in het vakgebied milieusanering?

Michelle: Er is veel overlap tussen chemische technologie en milieutechniek. Je hebt te maken met verschillende chemicaliën en hoe ze zich bij verschillende temperaturen gaan gedragen. Maar ik vond het leuk om te weten dat je naar binnen kunt gaan en een site kunt opruimen.

Zoals ik al zei, bij TRS kwam ik rechtstreeks in het milieuveld terecht. Ik hield van het idee dat we binnen konden komen en snel een terrein konden opruimen. We zullen daar de komende vijf, vijftien, twintig jaar niet meer bestaan. We komen binnen en behandelen de locatie agressief. De meeste van onze projecten worden in 15 maanden uitgevoerd, wat in de milieusector vrijwel ongehoord is.

TRS: Hoe heeft u over thermische sanering als technologie gehoord?  

Michelle: Tsjaad was mijn kennismaking met de milieu-industrie en thermische sanering. Hij begon bij TRS en werd verliefd op het bedrijf en wat TRS deed. Hij vertelde mij over de cultuur van het bedrijf en de samenwerkingssfeer. Hij belde me op een dag en zei dat TRS iemand wilde aannemen en vroeg of ik geïnteresseerd was. Hij gaf me een beetje de TRS 101-intro. Dat is echt alles wat nodig was.

Toen ik het wervingsproces doorliep, probeerde TRS zowel een senior als een junior technische rol te vervullen.

Destijds logeerde ik thuis bij mijn dochtertje, maar daarvoor werkte ik bij Cooper Bussman, nu Eaton, waar ik technische ondersteuning deed. Het was totaal ander werk, maar het grappige is dat er enige overlap is. Bij TRS moeten we zekeringen en stroomonderbrekers specificeren voor verschillende toepassingen. Ik maakte kennis met boogflitsen bij Cooper Bussmann.

Mijn achtergrond bij Bussmann heeft ervoor gezorgd dat ik mijn elektrische kennis bij TRS sneller kon ontwikkelen dan anders het geval zou zijn geweest.

Michelle en haar familie spelen een rondje putt-putt terwijl ze op vakantie zijn in Panama City, Florida.
Michelle en haar familie spelen een rondje putt-putt terwijl ze op vakantie zijn in Panama City, Florida.

TRS: Wanneer besloot je dat je ingenieur wilde worden?

Michelle: Ik heb altijd van wiskunde gehouden en van wetenschap, vooral van scheikunde.

Mijn vader was ingenieur en mijn zus had chemische technologie gestudeerd. We hadden dat technische gen of bloed in onze familielijn. Er was al een passie voor techniek in onze familie. Ik combineerde mijn liefde voor wiskunde en mijn liefde voor scheikunde en besloot de route chemische technologie te volgen.

Mijn vader bracht feitelijk zijn hele carrière bij GE door. Dat is mijn doel bij TRS. Ik wil tot mijn pensioen bij TRS blijven werken.  

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op