Eric Maki: hoofdingenieur

Erik Maki

Net terug van een lange reis, sprak Eric Maki met ons over werken bij TRS.

Positie: Leidinggevend hoofdingenieur

Locatie: Baai van Tampa, Florida

TRS Medewerker-Eigenaar Jaar gestart: 2007

Specialiteiten: Engineering; vlootbeheer van apparatuur; inkoop; optimalisatie

Onderwijs: Bachelor's degree in Engineering van de Universiteit van Florida

TRS-groep: Op welk ding was je het meest trots tijdens je tijd bij TRS?

Eric Maki: Een ding? Ik weet het niet zeker. Wat zeggen de meeste mensen op zo'n vraag?

TRS: Het is bedoeld om je aan het denken te zetten. Sommige mensen hebben specifieke projecten of prestaties waarnaar ze verwijzen. Voor anderen is het niet één ding, maar een heleboel dingen.

Eric: Wat ik echt leuk vind om te doen, is meer aan de optimalisatiekant en proberen uit te zoeken wat we kunnen doen om onze processen te verbeteren.

We hadden eerder vandaag een telefoontje waar we het hadden over een nieuwe optimalisatietool voor elektrische weerstandsverwarming (ERH). Emily [Kroonover] heeft gewerkt aan met Mark Boulos, een andere TRS-ingenieur. We voegen stroomtransducers (CT's) toe aan onze elektroden, zodat we realtime stroom kunnen zien, wat helpt bij optimalisatie. Dat is mijn favoriete soort werk.

Het is grappig. Ik word opgewonden als dingen niet goed gaan. Ik mag ze laten werken.

TRS: Kun je een specifiek geval bedenken waarin je ontdekte hoe je een van onze technologieën kon optimaliseren of een moment waarop je een echte uitdaging voor je had en het uitvond?

Eric: Het is iets in ontwikkeling. Ongeveer twee jaar geleden ontvingen we het OptiFlux-patent, dat gaat over het optimaliseren van ons waterdruppelsysteem. We gebruiken het nu met veel succes. Door de elektrode-interface met de grond vochtig te houden, worden de prestaties verbeterd en de kosten verlaagd. Bij het OptiFlux-patent gaat het om het benutten van de gemeten stroom. We hebben deze stroommeters ontwikkeld die ons de mogelijkheid geven om precies de juiste hoeveelheid water toe te voegen. We zijn op het punt gekomen dat we de druppelcontrole volledig benutten.

Ik zeg niet dat het allemaal aan mij ligt. Er zijn ingenieurs en operators aan het werk die het implementeren. Het is mijn rol om manieren te identificeren waarop we beter werk kunnen leveren en die informatie aan onze mensen te verstrekken waar ze die kunnen gebruiken.

Emily ontwikkelt de tools en ik ben een optimalisatiehulpmiddel.

 

"Als er iets mis is, wil ik begrijpen waarom het niet werkt en uitzoeken hoe ik het kan oplossen."

TRS: Hoe werken jij en Emily samen? Besteed je veel tijd aan samenwerken?

Eric: Meestal doe ik ter plekke beoordelingen omdat mijn focus op de apparatuurkant ligt, maar ik ben wel betrokken bij het geven van aanbevelingen aan projectteams. Het onderzoeksteam heeft hard gewerkt om deze tool te maken die we delen met de rest van het bedrijf.

TRS: Hoe heb je deze rol gevonden?

Eric: Mijn eerste baan na school was bij een bedrijf dat bodemsanering deed. Dus ik doe dit soort herstelwerk vrijwel mijn hele carrière. Daardoor heb ik een redelijk goede greep op dampterugwinning en dampbehandeling.

Ik ben een milieu-ingenieur van opleiding. Bij mijn eerste baan bracht ik veel tijd door met oxidatiemiddelen en was gefrustreerd omdat ze vaak niet werkten. Ik leerde elektrische schema's lezen en begon daar met het oplossen van problemen. Als er iets mis is, wil ik begrijpen waarom het niet werkt en uitzoeken hoe ik het kan oplossen.

Ondergronds saneren is lastig. Je kunt niet zien wat er aan de hand is. We veronderstellen waarom we zien wat we zien. In het begin hadden we wat elektrodestoringen. We hebben uitgezocht waarom en nu zijn we op het punt gekomen dat we het proces nog verder aan het verfijnen zijn.

TRS: Is de wens om kapotte dingen te repareren iets dat op jonge leeftijd voor jou is ontstaan?

Eric: Ik heb geen kinderverhalen waarin ik iets dramatisch deed. Ik was niet de beste leerling op de middelbare school. Ik raakte mijn pas op de universiteit. Mijn vader wilde dat ik civiel ingenieur werd, maar daar werd ik niet echt enthousiast van. Het was het juiste gebied, maar het milieu heeft me enthousiast gemaakt voor techniek.

Milieusanering was nogal een hot veld toen ik van school kwam. Ik zou graag denken dat ik een grote droom had, maar zo kwam ik hier terecht. Chris Thomas (Director of Operations) en ik zijn hier op dezelfde dag begonnen. Ik was enthousiast over het verwarmen van de grond. Na een paar jaar ging ik weg en bracht vijf of zes jaar door met adviseren en besloot dat het niets voor mij was. Ik vond het erg leuk om de grond te verwarmen, dus uiteindelijk belde ik Chris en kwam terug.

Een schatting nodig

Een schatting nodig?

Neem vandaag nog contact op